Så här gick det till när Magnus Forssblad undersökte pokalen.
1 av 3
Så här gick det till när Magnus Forssblad undersökte pokalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Så här gick läkaren till väga för att ta reda på vad som egentligen stod inuti pokalen.
2 av 3
Så här gick läkaren till väga för att ta reda på vad som egentligen stod inuti pokalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Lennart Johansson vill inte ha kvar texten på sin pokal.
3 av 3
Lennart Johansson vill inte ha kvar texten på sin pokal. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Pokalen var besudlad

Till SvFF:s stora förvåning var Lennart Johanssons pokal befläckad, men inte med inskriften som medier tidigare trott. Nu är frågan hur AIK:s hedersordförnade ställer sig till den text som finns på insidan?


Ryktet om "Bajen Forever"

Den stora snackisen om texten "Bajen Forever" började när silversmeden Peter Gustafsson, som var med och byggde pokalen, i år gick ut med att texten kunde finnas inuti pokalen.

Enligt Gustafsson skulle hans kollega, Hammarbyaren Ingemar Eklund, ha skrivit in texten i pokalen strax innan den presenterades år 2001.

Eklund är i dag död vilket har gjort en bekräftelse svår att få.

STOCKHOLM. Under årets gång har heta rykten florerat om att en hemlig inskrift ska finnas i den allsvenska bucklan, Lennart Johanssons pokal. Ryktet har blivit en stor snackis i fotbollssverige, då man länge trott att texten "Bajen Forever" ska ha varit inristat i pokalen.

Lennart Johansson själv har under årets gång gått ut och beskrivit att han inte gillar det underhållande ryktet. Därför bestämde sig i dag fotbollsförbundet att ta tag i saken. Inför ett stort pressuppbåd undersökte landslagsläkaren Magnus Forssblad pokalen genom att borra ett litet hål och därefter föra in en liten kamera inuti.

Fick en chock

Undersökningen pågick inte länge innan man, något överraskande, faktiskt fann en text. Vad man dock inte hade väntat sig var vad texten lydde. Det stod nämligen inte Bajen Forever inuti pokalen som an tidigare trott - utan "Djurgården är bäst."

Även flera namn var inristade inuti pokalen. Inristningarna tros vara namnen på de smedar som hjälpte till att bygga upp Lennart Johansson pokal år 2001.

Texten kommer att tas bort

Nu kan man bara fråga sig vad Lennart Johansson, hedersodförande i AIK, verkligen tycker om detta? Klart är dock att texten kommer att försvinna illa kvickt.

Under dagen kommer fotbollsförbundet och Magnus Forssblad fortsätta att undersöka pokalen för ytterliggare text. Därefter lovar man att, den 15 januari, ta bort all text man finner.

/
/
/
/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.