Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Problemliraren återvänder från Saudiarabien

Wanderson do Carmo.
1 av 2

Wanderson do Carmo.

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Det hände väldigt mycket kring Wanderson do Carmo och Gais under 2010.
2 av 2

Det hände väldigt mycket kring Wanderson do Carmo och Gais under 2010.

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Sport | 09/02/2011 12:57

Wanderson do Carmo lämnade Sverige under kontroversiella former under sommaren 2010. Nu talar mycket för att han återvänder till klubben där fjolårets stora agenthärva uppdagades.

GÖTEBORG. En av de största svenska transferkarusellerna i mannaminne fick ett slut den 27 juli 2010.

Innan dess hade en stor agenthärva uppdagats som involverat mängder av missar från Svenska Fotbollförbundets håll, samt ett antal agenter som legat i luv på varandra.

Wanderson do Carmo skrev slutligen på för saudiarabiska Al Ahli. Ett klubbval som när det begav sig blev hårt kritiserat från många olika håll, däribland agenten Oliver Cabrera, som tidigare representerat spelaren.

Affären uppskattas ha gett Gais drygt 15 miljoner kronor. Och nu ser Göteborgsklubben ut att vara på väg att göra övergången till en av de mest lukrativa på lång tid inom svensk elitfotboll.

Gais får nämligen låna tillbaka den målfarlige mittfältaren, och detta utan att behöva betala majoriteten av brasilianarens lön.

Enligt Aftonbladet är Gais och spelaren endast små formaliteter från att fastställa affären. Samtidigt berättar en av de tidigare kritiserade agenterna bakom härvan, Patrick Mörk, att det endast var Gais som gällde för 24-åringen.

– Det var det enda laget han ville spela för, säger han till Aftonbladet.

Här säger Wanderson farväl till Gaisfansen och klubbens spelare: