Syrianskas Peter Ijeh riskerar fyra års fängelse efter att ha åtalats för mordhot mot tjänsteman.
1 av 3
Syrianskas Peter Ijeh riskerar fyra års fängelse efter att ha åtalats för mordhot mot tjänsteman. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Det var när kronofogden skulle göra en utmätning på nigerianens bil han påstås ha hotat tjänstemännen.
2 av 3
Det var när kronofogden skulle göra en utmätning på nigerianens bil han påstås ha hotat tjänstemännen. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Huvudförhandlingarna i målet tas upp den 19 april.
3 av 3
Huvudförhandlingarna i målet tas upp den 19 april. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Ijeh åtalad för mordhot mot tjänsteman

Syrianskas Peter Ijeh är åtalad för att ha mordhotat en tjänsteman och riskerar upp till fyra års fängelse.


Ekonomihärvan:

Peter Ijeh stötte på svåra ekonomiska bekymmer under hans tid i IFK Göteborg. Han och dåvarande klubbdirektören Mats Persson hamnade i en brottsutredning om oegentligheter i och med Ijehs övergång till klubben.

Nigerianen friades dock från misstankar medan Persson och Janne Nilsson dömdes till ett års fängelse vardera för skattebrott och trolöshet mot huvudman.

SÖDERTÄLJE. Under tisdagen åtalades Syrianskas Peter Ijeh för olaga hot mot tjänsteman. Han riskerar nu upp till fyra års fängelse.

Det var den 1 september i fjol som Ijeh fick besök av kronofogden. En kronoinspektör, en aspirant och en bilbärgare var på plats för att utmäta hans bil eftersom han var skuldbelagd på 500 000 kronor.

Ijeh försökte hindra beslagtagningen genom att ställa sig i vägen för bärgningsbilen. Ju längre tiden gick desto mer aggressiv blev nigerianen som till slut hotade med att "någon skulle dö" om de tog bilen.

Tjänstemännen blev tvungen att tillkalla polis för att lyckas färdigställa utmätningen.

"IFK Göteborg har ställt till det"

I polisförhören hävdade anfallaren att det hela var ett missförstånd och att han sa att det var "han som skulle dö" om de lastade på bilen eftersom han stod mitt emellan bilen och bärgningsbilen.

Enligt Ijeh själv så blev han arg och upprörd vid utmätningen för att det var IFK Göteborg som hade "ställt till det" med hans skatt.

Huvudförhandlingarna i målet tas upp den 19 april.

/
/
/
/
/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!