Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkeby går till hård attack mot Djurgårdens tränarduo

- 07/04/2011, 09:45 -
Söre Åkeby sågar Djurgården.
1 av 3

Söre Åkeby sågar Djurgården.

NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Han är speciellt kritisk mot DIF:s tränarupplägg med Lennart Wass, Stefan Alvén och Carlos Banda.
2 av 3

Han är speciellt kritisk mot DIF:s tränarupplägg med Lennart Wass, Stefan Alvén och Carlos Banda.

LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN

Lennart Wass och Carlos Banda tog över tränaransvaret för Djurgården inför fjolårssäsongen.
3 av 3

Lennart Wass och Carlos Banda tog över tränaransvaret för Djurgården inför fjolårssäsongen.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

DIF:s förre guldtränare, Sören Åkeby, sågar de nuvarande Djurgårdstränarna Carlos Banda och Lennart Wass.

STOCKHOLM. I början av 2000-talet tog Sören Åkeby Djurgården till oanade höjder. 2000 ledde han laget upp till allsvenskan igen och de kom tvåa comebackåret. Sedan tog DIF två raka SM-guld i Åkebys regi innan han lämnade för danska Århus.

Trots att stora delar av ledningen med Tommy Jacobsson och Ingvar "Putte" Carlsson är tillbaka i klubben tror inte Åkeby på vad Djurgården gör.

– Jag är inte säker på att de är inne på rätt spår, det måste jag säga. Jag ser inte tydligheten. När vi höll på hade vi tydligt bestämt hur vi ville att vi skulle spela. Förra året var de ju jättetydliga med att de aldrig skulle lämna 4–3–3 och ändå gick de över och spelade 4–4–2 för att sedan ändra om igen, säger han till Aftonbladet.

Den förre guldtränaren har även ett och annat att säga om Djurgårdens tränarkonstellation med Carlos Banda som huvudansvarig och Lennart Wass som assisterande. Men mest kritisk är han till att Stefan Alvén, som manager, har sista ordet vid laguttagningar.

– Jag tror att Djurgården någonstans måste hitta tillbaka till vad de står för och ha kontinuitet på tränarsidan. Nu kastar man in Stefan Alvén som manager. Han har inte ens stått på en fotbollsplan som tränare någon gång. Vad ska han göra där? Ska han bidra med erfarenhet? Banda är ju en juniortränare som ska ta tag i bitarna. Det finns ingen tydlighet.