Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gefles taktiska drag bäddade för seger

- 09/04/2011, 16:03 -
Hans Berggren gjorde 1-0 från straffpunkten.
1 av 2

Hans Berggren gjorde 1-0 från straffpunkten.

Pernilla Wahlman/SCANPIX

2 av 2

Pernilla Wahlman/SCANPIX

Gefle IF slog nykomlingen IFK Norrköping i hemmapremiären.

GÄVLE. Gefle kunde relativt enkelt besegra ett tempofattigt och fantasilöst IFK Norrrköping. Nykomlingarna som investerade enorma summor i Astrit Ajdarevic för att styra upp det svaga mittfältet fick aldrig igång sitt bolltrillande och såg många gånger ut som att de fortfarande hade tankarna kvar i superettan.

Användandet av endast en kreatör blev Norrköpings stora akilleshäl. Gefle plockade lätt bort mittfältaren med erfarenhet från de brittiska öarna och Liverpool FC. Ajdarevic blev frustrerad och kom aldrig upp till en standard som motsvarade lirarens enorma lönekuvert.

När sedan bortalaget bjöd Gefle på en chans från elvameterspunkten blev det en uppförsbacke för svår att bemästra för Norrköping. Daniel Theorin var iskall och rullade in bollen invid den högra stolproten.

Att Hans Berggren sedan utökade ledningen till 2-0 var bara formalia. Norrköping hade inte mycket att sätta emot mot Gefle IF. Ett Gefle som däremot har mycket mer att bevisa.

- Det var riktigt skönt att få stänka in en balja i allsvenskan igen. Men den här matchen spelade vi kanske inte vår bästa fotboll även om vi lyckades vinna med 2-0, säger anfallaren till Canal Plus efter matchen.

Norrköping kommer med all sannolikhet stampa sig svettiga i den grötiga bottenstriden. Men frågan är vad som kommer ske med Gefle, har de möjligen en minimal chans att tampas med topplagen om spel i Europa - eller kommer ligans nordligaste lag att fastna i mitten av tabellen?