Om IFK förlorar mot Helsingborg ligger Rehn och Olsson pyrt till.
1 av 2
Om IFK förlorar mot Helsingborg ligger Rehn och Olsson pyrt till. - Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
IFK Göteborg hotar med att sparka tränarduon Stefan Rehn och Jonas Olsson. Då är man ute efter Lars Lagerbäck som efterträdare.
2 av 2
IFK Göteborg hotar med att sparka tränarduon Stefan Rehn och Jonas Olsson. Då är man ute efter Lars Lagerbäck som efterträdare. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

"IFK Göteborgs plan är att ta in Lars Lagerbäck"

IFK Göteborg kan sparka sina tränare och ta in den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck som ersättare.


Lars Lagerbäck:

Född: 16 juli 1948 i Katrineholm.

Då: Blev 1998 assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget. Mellan 2000-2004 delade Lagerbäck och Tomnmy Söderberg på ansvaret och 2004 tog Lagerbäck över hela ansvaret. Han avgick i oktober 2009.

Nu: IFK Göteborg sägs vara på väg att sparka tränarduon Stefan Rehn och Jonas Olsson. Högst upp på önskelistan som efterträdare är Lars Lagerbäck.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har inte haft någon höjdarstart på allsvenskan 2011. I premiären förlorade man med 1-0 hemma mot Örebro och under söndagen så åkte man på stryk borta mot BK Häcken med 3-1.

Enligt Aftonbladet har nu IFK-ledningens tålamod börjat ta slut. Och enligt en källa i klubben måste de vinna mot Helsingborg den 18 april - annars får tränarna sparken.

– Hela tränarstaben försvinner i så fall, både Stefan Rehn och Jonas Olsson har utgående kontrakt i år, så den ekonomiska förlusten blir inte så stor, säger en källa till Aftonbladet.

IFK ska redan ha hunnit titta efter ersättare på tränarsidan och man jagar nu förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

– Det är ingen reservplan att ta Lars Lagerbäck, det är plan A. Det är inte ett alternativ att lösa ut någon från en annan allsvensk klubb. Det skulle bli för dyrt och vara emot klubbens filosofi, säger källan.

Lagerbäck sitter just nu utan tränarjobb och kan absolut tänka sig att träna ett allsvenskt lag.

– Dyker det upp något intressant så ska jag lyssna. Jag kan tänka mig både Sverige och utomlands, säger Lagerbäck.

IFK Göteborg-lägret förnekar uppgifterna om att tränarna Stefan Rehn och Jonas Olsson skulle få sparken vid en eventuell förlust mot Helsingborg.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.