Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"IFK Göteborgs plan är att ta in Lars Lagerbäck"

Om IFK förlorar mot Helsingborg ligger Rehn och Olsson pyrt till.
1 av 2

Om IFK förlorar mot Helsingborg ligger Rehn och Olsson pyrt till.

DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborg hotar med att sparka tränarduon Stefan Rehn och Jonas Olsson. Då är man ute efter Lars Lagerbäck som efterträdare.
2 av 2

IFK Göteborg hotar med att sparka tränarduon Stefan Rehn och Jonas Olsson. Då är man ute efter Lars Lagerbäck som efterträdare.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Sport | 11/04/2011 09:46

IFK Göteborg kan sparka sina tränare och ta in den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck som ersättare.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har inte haft någon höjdarstart på allsvenskan 2011. I premiären förlorade man med 1-0 hemma mot Örebro och under söndagen så åkte man på stryk borta mot BK Häcken med 3-1.

Enligt Aftonbladet har nu IFK-ledningens tålamod börjat ta slut. Och enligt en källa i klubben måste de vinna mot Helsingborg den 18 april - annars får tränarna sparken.

– Hela tränarstaben försvinner i så fall, både Stefan Rehn och Jonas Olsson har utgående kontrakt i år, så den ekonomiska förlusten blir inte så stor, säger en källa till Aftonbladet.

IFK ska redan ha hunnit titta efter ersättare på tränarsidan och man jagar nu förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

– Det är ingen reservplan att ta Lars Lagerbäck, det är plan A. Det är inte ett alternativ att lösa ut någon från en annan allsvensk klubb. Det skulle bli för dyrt och vara emot klubbens filosofi, säger källan.

Lagerbäck sitter just nu utan tränarjobb och kan absolut tänka sig att träna ett allsvenskt lag.

– Dyker det upp något intressant så ska jag lyssna. Jag kan tänka mig både Sverige och utomlands, säger Lagerbäck.

IFK Göteborg-lägret förnekar uppgifterna om att tränarna Stefan Rehn och Jonas Olsson skulle få sparken vid en eventuell förlust mot Helsingborg.