Wanderson do Carmo stod för två fina baljor borta mot Halmstad. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Wanderson firar sitt andra mål för matchen.
Wanderson firar sitt andra mål för matchen. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Gaisarna jublade efter slutsignalen.
Gaisarna jublade efter slutsignalen. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Wanderson fortsätter vifta med trollstaven

Det råder inte längre någon större tvekan om vem som är allsvenskans hetaste anfallare.

Wandersons grymma comeback

Wanderson do Carmo återvände från sitt äventyr i mellanöstern med blodad tand och mängder med mål i kroppen. Han missade premiäromgången men har sedan dess återfunnits i Gais startelva, och har på två matcher stått för tre baljor.

HALMSTAD. Göteborgslaget Gais hade tagit med sig sina brassar ombord på bussen på väg mot Halland och närmare bestämt, Örjans Vall. Med ombord satt självfallet publikfavoriten, storstjärnan och hemvändaren, Wanderson do Carmo.

Halmstad BK, som så sent för ett par år sedan var med och tampades om SM-guldet har inlett årets allsvenska på ett bedrövligt vis. Först sömnpillret i premiären mot Kalmar FF som slutade 0-0, därefter förlusten mot Malmö FF och under lördagen straffades hallänningarna av en viss brasilianare i Gais.

Men innan dess hade Halmstad, på klassiskt bottenlagsmanér, straffat sig själva. Redan i den tolfte minuten fick Joe Sise rött kort för en ful kapning på Eric Bassombeng. Ett hårt beslut som blev direkt avgörande för matchens utgång. Men det skulle inte heller bli matchens enda röda kort.

I slutet av matchen blev även mittbacksjätten Tomas Zvirgzdauskas frilägesutvisad efter en tackling mot Alvaro Santos, som renderade i en straffspark. Den efterföljande straffsparken brände Wanderson efter en fin räddning av spanjoren Nauzet Perez.

Men vad gör väl en straffmiss när man är allsvenskans kanske hetaste anfallare? Bara fem minuter innan straffmissen hade saudi-brassen drämt in en frispark i Perez högra hörn. Och innan domaren blåst av drabbningen och bussen skulle avgå från Halmstad på väg hem mot Göteborg hade Wanderson do Carmo iskallt fastställt slutresultatet till 2-0.