Elfsborgs danske succémålvakt Jesper Christiansen blir borta i sex veckor med en bristning i låret.
1 av 2
Elfsborgs danske succémålvakt Jesper Christiansen blir borta i sex veckor med en bristning i låret. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Det var när Christiansen skulle springa efter en boll som han ramlade ihop i smärtor.
2 av 2
Det var när Christiansen skulle springa efter en boll som han ramlade ihop i smärtor. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Elfsborgs skadesmäll - succémålvakten borta sex veckor

Elfsborg åkte på en sur skadesmäll under söndagens match mot Malmö - målvakten Jesper Christiansen blir borta sex veckor.


Jesper Christiansen:

Född: 24 april 1978 i Roskilde, Danmark.

Då: Christiansen spelade i FC Köpenhamn från 2005-2010 och blev utsedd till årets målvakt 2005, 2006 och 2007. Han representerade Danmark i fotbolls-VM 2002 och 2010 - dock fick han aldrig spela.

Nu: Han har dragit på sig en bristning i låret och befaras bli borta i upp till sex veckor. Christiansen ska magnetröntgas i veckan.

BORÅS. När Elfborgs danske succémålvakten Jesper Christiansen skulle springa ut för att stoppa en boll vid hörnflaggan i början av matchen mot Malmö i söndags började han halta halvvägs. Och sedan ramlade han i ihop och vred sig i smärtor.

– Jag kände direkt att någonting var fel, säger Christiansen till Borås Tidning.

Allting talar för att det är en bristning i låret som har drabbat dansken och han ska magnetröntgas senare i veckan.

– Så som Jesper beskrev smärtan och hur det gick till kan jag inte se att det ska vara någonting annat än en bristning, säger Elfsborgs sjukgymnast Martin Bergqvist och förklarar att Christiansen inte kommer spela fotboll på ett tag:

– Det är svårt att säga hur lång tid han blir borta från spel, men fyra till sex veckor kan vi nog räkna med åtminstone, säger Bergqvist

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.