Onsdag 14 Apr
Stockholm

Elfsborgs skadesmäll - succémålvakten borta sex veckor

Elfsborgs danske succémålvakt Jesper Christiansen blir borta i sex veckor med en bristning i låret.
1 av 2
Elfsborgs danske succémålvakt Jesper Christiansen blir borta i sex veckor med en bristning i låret. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Det var när Christiansen skulle springa efter en boll som han ramlade ihop i smärtor.
2 av 2
Det var när Christiansen skulle springa efter en boll som han ramlade ihop i smärtor. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Elfsborg åkte på en sur skadesmäll under söndagens match mot Malmö - målvakten Jesper Christiansen blir borta sex veckor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Jesper Christiansen:

Född: 24 april 1978 i Roskilde, Danmark.

Då: Christiansen spelade i FC Köpenhamn från 2005-2010 och blev utsedd till årets målvakt 2005, 2006 och 2007. Han representerade Danmark i fotbolls-VM 2002 och 2010 - dock fick han aldrig spela.

Nu: Han har dragit på sig en bristning i låret och befaras bli borta i upp till sex veckor. Christiansen ska magnetröntgas i veckan.

BORÅS. När Elfborgs danske succémålvakten Jesper Christiansen skulle springa ut för att stoppa en boll vid hörnflaggan i början av matchen mot Malmö i söndags började han halta halvvägs. Och sedan ramlade han i ihop och vred sig i smärtor.

– Jag kände direkt att någonting var fel, säger Christiansen till Borås Tidning.

Allting talar för att det är en bristning i låret som har drabbat dansken och han ska magnetröntgas senare i veckan.

– Så som Jesper beskrev smärtan och hur det gick till kan jag inte se att det ska vara någonting annat än en bristning, säger Elfsborgs sjukgymnast Martin Bergqvist och förklarar att Christiansen inte kommer spela fotboll på ett tag:

– Det är svårt att säga hur lång tid han blir borta från spel, men fyra till sex veckor kan vi nog räkna med åtminstone, säger Bergqvist

Kommentera
Kopiera länk
Dela