Stockholm

Mentala hjärnsläpp bäddade för Mjällbyseger

Mjällby tog tre viktiga poäng borta mot IFK Norrköping.
1 av 3
Mjällby tog tre viktiga poäng borta mot IFK Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Stor glädje i Sölvesborgslägret.
2 av 3
Stor glädje i Sölvesborgslägret. Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Plura Johansson var på plats för att heja fram sitt Peking.
3 av 3
Plura Johansson var på plats för att heja fram sitt Peking. Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

IFK Norrköping stod upp bra mot det förmodade bottenlaget Mjällby AIF. Men i mitten av första halvlek stod målvakten för en mental kollaps som sedan spred sig genom hela laget.


Läs mer
Matchfakta:

IFK Norrköping: -

Mjällby AIF: (22, 63) - M. El Kabir, (38) - Daniel Nicklasson.

Gula kort: -

Röda kort: -

Publik: 6 803.

NORRKÖPING. Valborgsmässoaftonens enda allsvenska match gick av stapeln i Norrköping. Det var Peking som gästades av Sölvesborgs stolthet, Mjällby AIF.

Matchen spelades medan resten av Sverige förberedde sig på en kväll av festligheter. I hemmalagets stad sjöng studenterna om sin lyckliga dag.

Samtidigt fick Peking-fansen svära högt mot de regntunga molnen efter att Moestafa El Kabir runnit igenom och gett bortalaget ledningen.

IFK Norrköping som gått som tåget hemma på parken spelade med en härlig frenesi. Astrit Ajdarevic fördelade i vanlig ordning bollen fint. Sphetim Hasani gjorde sina dribblingar men Niklas Westberg var i vanlig ordning katastrofalt ute många gånger i matchen.

Målvaktens insats på bortalagets öppningsmål kan inte annat än ses som ett mentalt hjärnsläpp. Helt på mellanhand fick Westberg se bollen retfullt enkelt glida förbi honom. Målet blev startskottet på en kollektiv lobotomi för östgötarna.

I matchminut 37 stod Hasani och kladdade på bollen. För att reda ut situationen slog han en bedrövlig passning bakåt i planen. Där norpade Daniel Nicklasson bollen och bredsidade in 2-0 till gästerna.

Än värre blev det för Peking när lagets stora stjärna, Astrit Ajdarevic, tvingades lämna matchen. Och kort därefter avgjordes matchen.

Marockanen El Kabir satte, med dryga halvtimmen kvar, den beryktade spiken i kistan. Efter en något tilltrasslad situation löpte nummer 88 sig fri och iskallt stänkte in bollen i Westbergs bortre hörn. Ett mål som fastställde slutresultatet till 3-0 för Mjällby.

Segern innebär att de klättrar temporärt bort från bottenträsket. Samtidigt fick 6 803 besökare lämna Nya Parken med ett surmulet humör och sångerna om den lyckliga våren dränktes av förlusten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.