Att Tobias Hysén har börjat göra mål för IFK är extremt viktigt. Än så länge har han hunnit göra fyra mål.
1 av 3
Att Tobias Hysén har börjat göra mål för IFK är extremt viktigt. Än så länge har han hunnit göra fyra mål. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
IFK Göteborg har kommit igång på riktigt.
2 av 3
IFK Göteborg har kommit igång på riktigt. - Foto: Göran Barkfors/SCANPIX
Jonas Olsson ser ut att bli kvar ändå.
3 av 3
Jonas Olsson ser ut att bli kvar ändå. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

"IFK går mot en av historiens största vändningar"

IFK Göteborg - från kris till succé.


Den svaga säsongsinledningen

Det började verkligen inte bra för IFK Göteborg, som åkte på förluster mot Örebro, Häcken, Helsingborg och AIK. Samtliga blev alldeles för svåra för Blåvitt.

Men nu har vinden alltså vänt för IFK, som bland annat slagit Kalmar FF samt fjolårets mästare - Malmö FF.

GÖTEBORG. Efter fyra raka förluster mot Örebro, Häcken, Helsingborg och AIK, har nu IFK Göteborg äntligen börjat vinna.

Sex poäng på de två senaste matcherna har kvävt de värsta skriken efter tränaren Jonas Olssons avsked - och helt plötsligt har IFK blivit ett lag att räkna med igen.

– Det finns de som påstod att envisheten kring laget och tränaren var dumdristig, men med facit i hand kan fotbollskrönikörerna stå där med svarte Petter och Håkan Mild åter bli helgonförklarad i Göteborg, säger Baraben-grundaren Markus Hankins till Nyheter24, och fortsätter:

– Detta eftersom han backat upp, det som kan komma att bli en av de största vändningarna i modern svensk fotbollshistoria.

Med sex ihopskrapade poäng ligger Blåvitt på en trettondeplats.

På måndag drabbar de samman med ärkerivalen Gais och IFK skulle vid seger återigen få känn på toppstriden.

– Men utmaningen är inte över. För att få lugn och ro räcker det inte att vinna två matcher eller slå MFF borta. Blåvitt är ett storlag med allt vad det innebär och fansen kräver att laget gör en resa rakt uppåt under resten av säsongen.

– Två år i rad med skitpositioner i mitten av tabellen funkar inte i Göteborg, om man inte är Gaisare, slår Hankins fast.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

1 timme sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta rysk deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.