Onsdag 28 Sep
Stockholm

Firman Boys förbereder fredlig demonstration mot förbundet

Kenny Pavey ska ut och briljera framför en enad AIK-publik.
1 av 4
Kenny Pavey ska ut och briljera framför en enad AIK-publik. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Johan Strömberg har tillsammans med AIk överklagat domen från Svenska Fotbollförbundet.
2 av 4
Johan Strömberg har tillsammans med AIk överklagat domen från Svenska Fotbollförbundet. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Gnaget är taggat och vill lägga de senaste veckornas diskussioner bakom sig.
3 av 4
Gnaget är taggat och vill lägga de senaste veckornas diskussioner bakom sig. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
"King Kenny" ska leverera under måndagskvällen.
4 av 4
"King Kenny" ska leverera under måndagskvällen. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

De senaste veckorna har det stormat rejält runt Solnaklubben men nu vill spelare och ledare lägga debaclet bakom sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kommentar:

Beslutet från Svenska Fotbollförbundet angående smällarna i Södertälje har fått enormt mycket kritik från AIK-håll.

Och det är väl föga oväntat. Med tanke på att disciplinnämnden bevisligen lägger stor tyngd på Gnagets skuldtyngda förflutna, och samtidigt friar Syrianska, är det svårt att inte förstå reaktionerna.

Att det dessutom spär på supportrarnas känsla av utanförskap, att alla skulle hata klubben, är även det relativt lätt att förstå.

Nu är det i grund och botten bara att hoppas att SvFF ser över sin process i sådana här frågor och inte fortsätter balansera ett beslut på en 150 000 kronor dyr kniv. För det kommer att bli ytterst intressant att se vad Gais kommer att få för straff efter bengalen som skadade en liten flicka.

Låt SvFF:s strafftombolan rulla vidare.

STOCKHOLM. Smällarna som gick av i Södertälje har föga oväntat varit den stora snackisen de senaste dagarna. AIK fick som bekant 150 000 kronor i böter och förlorade även matchen mot Syrianska FC med 3-0.

Och det är ett beslut från Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd som inte bara har överklagats av AIK, utan som även fått oerhört mycket kritik från supporterhåll:

"Att säga att det kokar inom AIK:s supporterled just nu vore en underdrift. Föraktet mot SvFF, media och Syrianska som klubb är enormt!" skriver Firman Boys på sin hemsida, Sverigescenen.

I samma inlägg uppmanar de även till en stor demonstration mot "SvFF, Sef, media, polisen och politiker". Samtidigt lyfter de fram ett par argument som flera håller med om:

"Domen inbjuder till supportrar att försöka "vinna" matcherna åt sin egen klubb genom att ex. kasta in saker på planen från motståndarläktaren. Dessutom kan ingen säkerhetsorganisation i världen styra eller kontrollera vad varje enskild individ i en publik på ibland 30 000 gör eller inte gör."

Spelarna är redo

När nu de gulsvarta från Solna ska beträda Råsundas gräsmatta är det en sluten trupp som är redo för att besegra Helsingborg. Det är en trupp med hopp och en trupp som gått vidare.

– Vi lade det som hände i Södertälje bakom oss redan när vi vann över Örebro, säger AIK:s tränare Andreas Alm till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är klart att det som skedde även påverkade oss då. Det kändes väldigt konstigt att åka hem från Södertälje utan att få spela klart matchen.

Även om spelare och ledare inom föreningen inte gärna vill kommentera varken domen eller det som hände, är det med spänning som de ser fram emot kvällens match.

Kenny Pavey, en av lagets mest uppskattade spelare, är rejält taggad och vill bara springa ut för att kicka lite kula.

– Vi är alla laddade. Även om jag inte vet om jag startar eller ej så vill jag inget hellre än att springa ut och se till att AIK vinner mot Helsingborg.

Och "King Kenny" kommer att mötas av en enad publik. En publik som kommer att demonstrera mot Svenska Fotbollförbundets beslut och straff. Och de kommer att göra det med fredliga medel.

"Så länge vi har yttrandefrihet i Sverige så är talkörer och banderoller tillåtna även om SvFF misstycker och hotar oss med nya bestraffningar. Visa Ert missnöje mot klubbens fiender på måndag!" avslutar Firman boys.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.