Anders Svensson deppar.
Anders Svensson deppar. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Niklas Hult gjorde en fin match trots förlusten.
Niklas Hult gjorde en fin match trots förlusten. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Marcus Pode (nummer 10) jublar efter sitt 1-0 mål.
Marcus Pode (nummer 10) jublar efter sitt 1-0 mål. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Elfsborg förlorade på bortaplan igen

Elfsborg förlorade igen på bortaplan. Trelleborg lyckades smälla in tre mål på sju minuter och gick därmed upp på samma poäng som Boråslaget.

Elfsborg trivs inte borta

Det är tydligt att Elfsborg har det jobbigare på bortaplan, det har bara blivit en seger utanför Sjuhäradssbyggden så här långt.

2010 tog laget endast två vinster på bortaplan. En starkt bidragande orsak till att det ständigt favorittippade laget bara slutade fyra.

Trelleborg däremot har istället spelat bättre på bortaplan i år och bara tagit en seger hemma på Vångavallen inför dagens möte.

TRELLEBORG. Ett regnigt Vångavallen med 2045 åskådare kanske inte låter som någon match som bjuder på någon större inspiration. Det var ingenting som Allsvenskans genombrottsspelare Niklas Hult brydde sig om.

Den 20-åriga Värnamo-sonen som har spelat positiv fotboll, petat veteranen Stefan Ishizaki och avgjort matcher fick i dag spela vänsterback. Det hindrade inte honom från att bidra i offensiven mot Trelleborg.

Med två fina prestationer serverade han sin jämnåriga lagkamrat Johan Larsson med två utmärkta lägen att göra mål. Pojken från Kinna brände dock båda lägena på det knepiga underlaget som blev blötare och blötare ju längre matchen led.

I den andra halvleken var det nog många som trodde att Elfsborg skulle dra upp tempot och gå för ett ledningsmål för att hänga på de andra lagen i toppen av tabellen. Istället var det sju magiska minuter som avgjorde matchen för Trelleborg.

1-0 Marcus Pode 51'

2-0 Fredrik Jensen 57'

3-0 Kristian Haynes 58'

Allsvenskans kanske mest hänsynslösa spelare Fredrik Jensen visade sig återigen nyttig för Trelleborg. Efter Marcus Podes 1-0 mål ville inte Jensen vara sämre. Han glidtacklade bollen vackert över Australiensaren Ante Covic i Elfsborgsmålet.

Vid 3-0 såg det mer ut som när Jensen brukar spela. Han "djurade" fram bollen till Haynes som enkelt kunde göra 3-0.

Magnus Haglund bytte ut målsumparen Larsson och satte in James Keene som brukar trivas i regniga skitmatcher. Men inte ens när han fick ta straffen som Amadou Jawo filmat till sig lyckades Elfsborg reducera då Trelleborgs duktiga målvakt Viktor Noring räddade.

Idag var det bara Elfsborg som gjorde en skitmatch och frågan är vad laget ska göra för att lyckas bättre på bortaplan. I och med dagens resultat droppade laget ner två placeringar i tabellen. Trelleborg gick upp på lika många poäng som Elfsborg och har gjort en fin inledning på årets Allsvenska.