Syrianska krossade IFK Norrköping i Södertälje. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Allsvenskan lunkade vidare på två konstgräsplaner

Örebro dominerade på sin egen "gräsmatta" och Syrianska fick äntligen plocka tre "äkta" poäng.

Att Örebros "gräsmatta" på Behrns Arena håller allsvensk klass är en gåta, men likväl spelades det en match mellan ÖSK och Gais under söndagseftermiddagen. Och det blev en drabbning som under långa stunder matchade gräsmattans kvalité.

Första halvlek saknade flöde och kamp. Den saknade smällar och teknisk briljans. Och för att bekräfta hur tråkiga de första 45 minuterna var, stänkte Örebros högerback Patrik Haginge in det första målet. Därefter stagnerade halvleken fullständigt. Men den andra halvleken fick en helt annan karaktär.

Där den första halvleken saknade all form av flöde var de andra 45 en saga av magi. Allt från fina passningar till en skön hawaii-fotboll. Och allt fick sin kulmen när Alejandro Bedoya klackade fram bollen till en framrusande Fredrik Nordback som tryckte in bollen i göteborgarnas vänstra kryss.

Kort därefter kunde nämnde Bedoya nicka in 3-1 till hemmalaget. Vilket även blev slutresultatet.

Samtidigt i Södertälje drabbade två nykomlingarna ihop. Syrianska var på jakt efter sin första - äkta - trepoängare och IFK Norrköping hade hopp om att fortsätta sin bygga på sin fina form.

Men för östgötarnas del blev det platt fall. Syrianska spelade ut hela sitt register och dominerade mer eller mindre från start till mål. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget efter mål av Sharbel Touma, Yussuf Saleh och Imad Zatara.