Söndag 28 Nov
Stockholm

Utländska klubbar struntar i Skånederbyt

Alexander Gerndts talangstatus har fått sig en smärre törn.
1 av 4
Alexander Gerndts talangstatus har fått sig en smärre törn. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Frågan är hur länge Alexander Gerndt blir kvar i Skåne?
2 av 4
Frågan är hur länge Alexander Gerndt blir kvar i Skåne?. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
3 av 4
Det är många klubbar som varit och rykt i Agon Mehmeti.
4 av 4
Det är många klubbar som varit och rykt i Agon Mehmeti. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Storklubbarna väljer bort Skånederbyt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kvällens talanger:

Alexander Gerndt slog igenom med dunder och brak under fjolårssäsongen. Skytteligavinnaren ryktades länge vara på väg bort från Helsingborg men valde ändå att stanna kvar.

Agon Mehmeti, 21, Malmös måltjuv och tillika Zlatankopia har ryktats till mängder av olika klubbar.

MFF:s vindsnabbe anfallare Daniel Larsson har även han ryktats till mängder av olika klubbar. Men, i likhet med många talangfulla spelare, valde han att stanna kvar i Sverige i stället för att ta sitt pick och pack till utlandet.

MALMÖ. När Malmö FF och Helsingborg drabbar samman under tisdagskvällen kommer det, som vanligt, vara ett stort pressuppbåd på plats. Mängder med journalister och mäktiga mediemänniskor kommer att befinna sig på Swedbank Arena för att se Roland Nilssons sista Skånederby.

Vad som däremot skiljer sig från förra året är att de utländska scouterna inte i samma utsträckning har ansökt om ackreditering till matchen. Något som Malmö FF:s kommunikationschef Per Welinder bekräftar.

– Ja, det är faktiskt mindre tryck på pressläktaren inför den här matchen till skillnad från matchen i höstas, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Som vanligt är det fler ansökningar om ackreditering när det stundar sådana här stora matcher, men som sagt är det färre klubbar som kommer i kväll än vad det kom förra säsongen.

Sveriges bästa talanger

I både Malmö FF och Helsingborgs IF återfinns några av Sveriges största talanger och det är med den bakgrunden som avsaknaden på storklubbar väcker lite av ett huvudbry.

– Normalt sett är det alltid klubbar här och tittar på spelare. Det gör även vi med de andra lagen i allsvenskan och utomlands, så det är inget nytt att många klubbar ändå kommer vara här i kväll, säger Welinder.

Det som dock är något oväntat är just att det finns färre klubbar representerade på pressläktaren än vanligtvis vid sådana här stormatcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela