Alexander Gerndts talangstatus har fått sig en smärre törn.
1 av 4
Alexander Gerndts talangstatus har fått sig en smärre törn. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Frågan är hur länge Alexander Gerndt blir kvar i Skåne?
2 av 4
Frågan är hur länge Alexander Gerndt blir kvar i Skåne? - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Det är många klubbar som varit och rykt i Agon Mehmeti.
4 av 4
Det är många klubbar som varit och rykt i Agon Mehmeti. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Utländska klubbar struntar i Skånederbyt

Storklubbarna väljer bort Skånederbyt.


Kvällens talanger:

Alexander Gerndt slog igenom med dunder och brak under fjolårssäsongen. Skytteligavinnaren ryktades länge vara på väg bort från Helsingborg men valde ändå att stanna kvar.

Agon Mehmeti, 21, Malmös måltjuv och tillika Zlatankopia har ryktats till mängder av olika klubbar.

MFF:s vindsnabbe anfallare Daniel Larsson har även han ryktats till mängder av olika klubbar. Men, i likhet med många talangfulla spelare, valde han att stanna kvar i Sverige i stället för att ta sitt pick och pack till utlandet.

MALMÖ. När Malmö FF och Helsingborg drabbar samman under tisdagskvällen kommer det, som vanligt, vara ett stort pressuppbåd på plats. Mängder med journalister och mäktiga mediemänniskor kommer att befinna sig på Swedbank Arena för att se Roland Nilssons sista Skånederby.

Vad som däremot skiljer sig från förra året är att de utländska scouterna inte i samma utsträckning har ansökt om ackreditering till matchen. Något som Malmö FF:s kommunikationschef Per Welinder bekräftar.

– Ja, det är faktiskt mindre tryck på pressläktaren inför den här matchen till skillnad från matchen i höstas, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Som vanligt är det fler ansökningar om ackreditering när det stundar sådana här stora matcher, men som sagt är det färre klubbar som kommer i kväll än vad det kom förra säsongen.

Sveriges bästa talanger

I både Malmö FF och Helsingborgs IF återfinns några av Sveriges största talanger och det är med den bakgrunden som avsaknaden på storklubbar väcker lite av ett huvudbry.

– Normalt sett är det alltid klubbar här och tittar på spelare. Det gör även vi med de andra lagen i allsvenskan och utomlands, så det är inget nytt att många klubbar ändå kommer vara här i kväll, säger Welinder.

Det som dock är något oväntat är just att det finns färre klubbar representerade på pressläktaren än vanligtvis vid sådana här stormatcher.

/
/
/
HIF
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.