Tobias Hysén blev med sina två mål ensam i toppen av skytteligan.
1 av 4
Tobias Hysén blev med sina två mål ensam i toppen av skytteligan. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Halmstads spanjorer har det fortsatt tungt.
2 av 4
Halmstads spanjorer har det fortsatt tungt. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Görlitz var glad efter sitt mål.
3 av 4
Görlitz var glad efter sitt mål. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Matchen dominerades annars av skador. Här bärs Rickard Magyar av planen.
4 av 4
Matchen dominerades annars av skador. Här bärs Rickard Magyar av planen. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Hysén avgjorde galen match

Skadorna duggade tätt på Örjans Vall när Tobias Hysén gick upp i skytteligaledning.


Kvällens allsvenska resultat

Djurgården-Elfsborg 0-1       

GAIS -Häcken 1-0      

Gefle -Mjällby 0-0      

Halmstad -IFK Göteborg 1-2       

Trelleborg -Syrianska 0-1

 

Bassombeng avgjorde Göteborgsderbyt.

Hasse Berggren blev hyllad i sin avskedsmatch, men Moestafa El Kabir skadade sig när han spelade sin sista match.

Dinko Felic avgjorde igen.

HALMSTAD. Halmstads Ryan Miller sa innan matchen att han skulle hålla koll på Tobias Hysén och Stefan Selakovic. Men det dröjde inte många minuter, närmare bestämt 8, innan Glenns son hade gett gästerna ledningen.

Stefan Selakovics inlägg skarvades snyggt i mål från Hyséns panna. Det var Göteborgarens sjunde mål och den gamle Halmstadspelarens sjätte assist i Allsvenskan. Men så mycket mer än så skulle det inte bli för Sleakovic som skadade sig och var tvungen att byta efter 24 minuter.

Tobias Hysén däremot var sugen på mer. Strax innan den första halvleken var slut var han nära att ta ledningen i skytteligan och utöka ledningen i matchen. Men hans behärskade avslut gick i stolpen.

Halmstad ryckte upp sig till andra halvlek och fick även in sin efterlängtade kvittering då Michael Görlitz skott letade sig in bakom Marcus Sandberg. Göteborgarna ville ha det till offside då en Halmstadspelare i misstänkt offside-position hoppade över Görlitz låga skott.

Hysén trodde att han skulle göra sitt åttonde allsvenska mål när Tobias Sana smekte fram en djupledsboll, men Karl-Johan Johnsson var snabbt ute och gjorde sig stor. De flesta som befann sig på Örjans Vall trodde nog på fler mål. För i den andra halvleken svängde matchen rejält och bjöd på målchanser åt båda hållen.

Men istället för mål så var det skadorna som duggade tätt. Rickard Magyar fick lämna på bår, Johnny Lundberg tvingades gå av efter att ha slitit av hälsenan, Karl Svensson var ute och bytte linser några gånger och Tobias Sana blev tämligen groggy efter att Halmstadsmålvakten boxat honom i skallen.

Blåvitt, som i dag var rosasvart, har något som skiljer laget från jumbon Halmstad. Nämligen Tobias Hysén. När Javi Hernandez fick ett jätteläge i slutet av matchen var det upplagt för Halmstadsvinst. Men spanjoren hade inte samma skärpa som sin namne i Manchester United.

Hysén däremot, visade prov på fin skärpa när han lättade bollen över Karl-Johan Johnsson och gick upp i skytteligaledning. Efter målet skadade sig även han och fick byta med Robin Söder på övertid i en sjuk match där skadorna avlöste varandra.

Halmstad hade lika gärna kunnat vinna den här matchen, men laget saknar skärpa och flyt. Något som däremot Göteborg har. Därför gick alla tre poäng till Göteborg som klättrade upp ett par placeringar i tabellen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!