Måndag 2 Aug
Stockholm

Hora-ramsan kan skapa en flodvåg av anmälningar

Djurgården står sannerligen i rampljuset för tillfället. Inte nog med huliganregistret, utan nu blir även klubben första offret i en eventuell våg av anmälningar om "kränkande ramsor riktade mot domare".
1 av 2
Djurgården står sannerligen i rampljuset för tillfället. Inte nog med huliganregistret, utan nu blir även klubben första offret i en eventuell våg av anmälningar om "kränkande ramsor riktade mot domare". Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Frågan är var matchdelegater och domare drar gränsen?
2 av 2
Frågan är var matchdelegater och domare drar gränsen?. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Nu ska Svenska Fotbollförbundet göra slut på nidramsorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
SvFF publicerar inte beslutet:

Det Svenska Fotbollförbundet har valt att inte publicera beslutet i frågan om nidramsorna och de inkastade smällarna.

Anledning ska vara, enligt Jonas Riedel som arbetar som Djurgårdens mediekontakt, att förbundet inte vill utstå liknande kritik som uppstod då beslutet om AIK:s straff offentliggjordes.

STOCKHOLM. – Det var "Martin Hansson är en h..a", som sjöngs i samband med en match mot Malmö FF, berättar Djurgårdens informationsansvarige Jonas Riedel för Nyheter24.

Dessa ord blev alltså en del av det bötesstraff som Stockholmsklubben drabbades av under måndagskvällen. Ett beslut som fattades av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Men till grund för beslutet låg i botten en anmälan som disciplinnämnden fick ta del av. En anmälan som var signerad domaren Martin Hansson och Per Inge Nyberg. Och nu bekräftar nämndens ordförande att sådan typ av rapport sällan når fram till beslutsorganet.

– Det är ytterst sällsynt att vi får ta del av sådana anmälningar, det stämmer, säger Kenneth Tallinger, disciplinnämndens ordförande till Nyheter24.

Kommer inte detta skapa en flod av anmälningar, då denna typ av nidramsor förekommer på mer eller mindre varenda match?

– Det kan inte jag svara på. Men vad reglementet säger att är publik, spelare och ledare inte på något sätt får förolämpa matchfunktionärer genom svordomar eller könsord, menar han och fortsätter:

– Men det är väldigt sällsynt att något sådant här sker och om det beror på att matchdelegater och domare anmäler eller om det inte förekommer är inte jag rätt man att svara på.

Böterna som Djurgården fick ta del av berodde även på att pyroteknik kastats in på planen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela