Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Örebro anmälda för skandalbanderoll

- 01/06/2011, 14:14 -
Enligt Jan Karlsson ska banderollen ha varit riktad mot Örebros förre spelare, Astrit Ajdarevic.
1 av 2

Enligt Jan Karlsson ska banderollen ha varit riktad mot Örebros förre spelare, Astrit Ajdarevic.

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Örebro vann slutligen matchen mot två mål mot noll.
2 av 2

Örebro vann slutligen matchen mot två mål mot noll.

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Tunga böter kan vänta för Örebro SK när SvFF fortsätter att göra intrång på grundlagarna.

NORRKÖPING. I anslutning till matchen mellan IFK Norrköping och Örebros SK den 25 maj, ska bortalaget blivit anmält av matchdelegaten för en banderoll som riktade kränkande ord mot Astrit Ajdarevic.

– Det stämmer att vi blev anmälda under just den matchen. Nu minns jag inte exakt vad som stod på banderollen men jag vet att det var några mindre väl valda ord riktade mot vår förre spelare Ajdarevic, bekräftar Örebros VD Jan Karlsson till Nyheter24.

Enligt uppgifter till Nyheter24 ska ordet "h**a" förekommit på banderollen. Ett ord som nyligen såg till att fälla Djurgårdens IF för "kränkande ramsor mot domare". Straffet för Stockholmklubben blev 25 000 kronor i böter.

– Vi har inte blivit fällda för något än, men jag vet att matchdelegaten skickade in en rapport till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Och den banderollen kan stå oss dyrt, fortsätter Karlsson.

Tycker du att det är rätt av SvFF att ge sig in på tryckfrihet och yttrandefrihetsfrågor på detta vis?

– Jag kan väl inte säga att jag är helt för det här reglementet, speciellt när klubbarna i sig inte kan kontrollera vad som sägs eller skrivs på något sätt över.

Enligt VD:n ska den specifika banderollen inte uttryckt något "särskilt fult" även om det kanske inte var "så fina ord".

Samtidigt berättar Fredrik Åkerlund, ledamot i Örebros supporterförening Kubanerna, att det var en privat person som satte upp banderollen.

– Vi i Kubanerna har ingenting med den att göra, säger han till Nyheter24.

Hur känns det att matchdelegaten anmäler hela klubben för detta?

– Det känns verkligen helt uppåt väggarna. Det är liksom inte riktigt sånt här som förbundet ska stävja, avslutar Åkerlund.

Nu återstår det att se vad discplinnämnden beslutar.