Lördag 19 Jun
Stockholm

Kenny Pavey berättar om känslorna för Black Army

1 av 2
2 av 2

"De lyfter oss när vi är dåliga och de gör oss ännu bättre när vi är bra."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vem är Kenny?

Kenneth Steven Pavey, oftast bara Kenny Pavey, född den 23 augusti 1979 i London, England, är en engelsk fotbollsspelare. Pavey har bland annat provspelat för Aston Villa i Premier League 1997, innan han kom till Sverige och Ljungskile 1998. Kenny Pavey var en av AIK Fotbolls spelarförstärkningar inför den allsvenska säsongen 2006 där han var ordinarie som högermittfältare (tidvis anfallare). Han har redan hunnit bli fansens favortit och fått ett par ramsor uppkallade till sin ära. Kenny Paveys favoritklubb är den engelska klubben Millwall FC. Han skrev i slutet av 2009 på ett kontrakt på 2 år som gäller t o m 2011.

Källa: Wikipedia

Rikard NorlingRåsunda som Malmötränare – hur blir det tror du?

– Det blir en intressant match för honom – första matchen som Malmötränare och så kommer han tillbaka till Råsunda. Han är omtyckt i hela AIK, och inte minst av mig. Men jag hoppas ändå att han förlorar sin första match. Därefter hoppas jag att det går bra för honom.

Vad gör Norling till en bra tränare?

– Han har en fotbollsfilosofi som jag gillar: han vill spela hela tiden – även om bollen är nere vid hörnflaggan. Han är en tränare som verkligen visar att han tror på sina spelare. De spelare som han tar till sin klubb ger han ett stort förtroende, jag var en av dem. Detsamma gällde för Wilton Figureido. Han är en bra man manager helt enkelt.

Det är också första matchen efter skandalderbyt i Malmö. Vad förväntar du dig av publiken?

– Ingen aning. Black Army har ju 30-årsjubileum, så jag hoppas att deras party går bra, att det inte blir några problem.

Du som är engelsman och Millwallsupportrer – hur ser du på läktarproblemen i Sverige?

– Nu har det hänt lite grejer på slutet här i Sverige men det gjorde det även i Real Madrid-Barcelona där en kille sprang in. Samma sak hände i VM. Då blev det inte lika mycket snack, men i Sverige blir det alltid en stor debatt när något sådant händer. Jag skulle säga att det inte är något jätteproblem – men det är ett problem. När lag tappar poäng för något en enskild person gör så är det inte bra – en kille kan förstöra för alla andra på läktaren och för spelarna. Men det här med att straffa lagen för att fansen sjunger lite, det känns lite löjligt. Jag menar, det är inte tennis vi spelar. Ska domaren blåsa av spelet och säga: ”Nu får ni vara tysta”? Jag skulle annars vilja påstå att det där har blivit bättre med åren, men det där är ett känsligt ämne.

Redan i fredags hade det sålts 14 000 biljetter till Malmömatchen. Hur stor betydelse har Råsundapubliken för era insatser på planen?

– De hjälper oss helt klart att spela bättre. Vi känner att vi har publiken bakom när vi hör dem sjunga. Och motståndarna blir - om inte rädda, så åtminstone lite mer tveksamma. AIK:s publik är fantastisk – de lyfter oss när vi är dåliga och de gör oss ännu bättre när vi är bra. Att Black Army har funnits i 30 år är fantastiskt. They're famous in Sweden!

Vad förväntar du dig av matchen mot Malmö fotbollsmässigt?

– Det är de svenska mästarna som vi möter, och de har en ny tränare, så spelarna vill säkert göra ett gott intryck på honom. De har varit lite upp och ner hittills under säsongen, men de kommer helt klart att vara med och slåss i toppen när säsongen går mot sitt slut. Vi måste verkligen vara på tårna mot dem.

Ni torskade era två senaste matcher, hur känns formen nu?

– Den känns bra, vi har ju haft en vecka ledigt där vi har kunnat vila eller reflektera, beroende på vem det har gällt.

Vad har du gjort då?

– Lite av båda, måste jag säga. Senast mot Kalmar så förlorade vi för att vi släppte in ett onödigt mål, vi borde haft med oss en poäng därifrån. Det får inte hända igen. Över huvud taget så måste vi bli bättre på bortaplan, vi har bara tagit två poäng borta. Det är tur att vi är så starka hemma i stället.

Kommentera
Kopiera länk
Dela