Lördag 19 Jun
Stockholm

Listan: Här är några av förbundets underliga straff

1 av 2
2 av 2

Nyheter24 listar förbundets sjuka anmälningar - och beslut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 avslöjade under måndagen har matchdelegaten från Djurgårdens drabbning med Elfsborg valt att anmäla Dif för bristfällig plan. Enligt Difs evenemangsansvarige, Mats Jonsson, berodde anmälan på att klubben valde att klippa runda cirklar invid mittcirkeln.

Men det är inte första gången SvFF överraskar. Den senaste tiden har förbundet radat upp sjuka straff efter än mer bisarra anmälningar.

Nyheter24 har därför bestämt sig för att lista tre av de mest underliga besluten som fattats under en (!) dag. Var därmed inte blyga med att lämna era egna åsikter på kommentarsfältet.

Gör er hörda! Nämnda publiceringsdag från förbundet är den 26 april 2011.

Försenad matchstart - en minut.

Mängder med klubbar har blivit anmälda och sedermera även "bestraffade" av Svenska Fotbollförbundet för att de missat matchstart. Däribland Hammarby, som missade den utsatta tiden med inte mindre än 60 fjuttiga sekunder.

Hela sex klubbar anmäldes på grund av försenade matchstarter.

Missade att gulmåla utgångar

Västerås SK, som för närvarande harvar runt i superettan, hade missat att gulmarkera utgångar. Enligt disciplinnämnden såg dem detta som en stor brist på arenan.

Straffet blev blygsamma 10 000.

Assyriska saknade säkerhetsansvarig

Assyriska anmäldes eftersom de inte hade någon säkerhetsansvarig. Beslutet blev att "vad som föreskrivs i Elitfotbollsmanualen samt att anmälan i övrigt inte föranleder någon åtgärd".

Onödigt någon?

Och än värre blir det med tanke på att samma förening, bara några dygn innan, stod med låsta evakueringsgrindar när (av alla småklubbar) Hammarby IF var på besök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela