1 av 3
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Här är Gais straff efter läktarbranden

Klubbens beredskap inte tillräcklig, enligt Disciplinnämnden.


Disciplinnämnden om beslutet

"Disciplinnämnden anser sammanfattningsvis att GAIS ska ansvara för att minst 3 bengaler antänts samt att brand av icke oväsentlig omfattning anlagts. Nämnden ser särskilt allvarligt på den fara för person och förstörelse av egendom som branden utgjort. Då förebyggande och tillräckliga åtgärder inte visats ha vidtagits för att förekomma branden anser Disciplinnämnden att så försvårande omständigheter föreligger att bötesstraffets storlek ska bestämmas med hänsyn härtill."

GÖTEBORG. Det blir 75 000 kronor i böter för Gais efter att bengaler föranlett en brand innan matchstart i derbyt mot IFK Göteborg tidigare i maj.

När spelarna marscherade in antändes bengaler på Gaisläktaren varpå domaren beordrade samtliga lirare tillbaka in i spelargången. Därefter tändes fler bengaler som resulterade i att en banderoll fattade eld på läktaren.

Gais straffas dels för bengalerna, men även för att de enligt Disciplinnämnden inte visat upp tillräcklig beredskap när branden bröt ut. Om en bengal verkligen startat branden är dock fortfarande osäkert enligt beslutet, liksom varifrån knallskott som kastades kom.

Disciplinnämnden hänvisar till att man tidigare gått ut med ett policyuttalande om brandrisken när bengaler tänds.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!