Så här glada blev Mattias Lindström och Alexander Gerndt när fjolårets skyttekung äntligen fick göra mål igen. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
May Mahlangu firar sitt mål i Skånederbyt.
May Mahlangu firar sitt mål i Skånederbyt. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Även denna match höll Helsingsborgssupportrarna upp kritiska banderoller riktade mot Svenska fotbollförbundet. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Domaren Michael Lerjéus visar ut TFF:s Thommie Persson.
Domaren Michael Lerjéus visar ut TFF:s Thommie Persson. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Islossning för Gerndt i skånsk målfest

Fjolårets skyttekung gjorde sina första mål sedan den 9:e maj när Helsingborg slog Trelleborg.

Matchfakta

Målskyttar
Helsingborg: Rasmus Jönsson (2), May Mahlangu, Alexander Gerndt (2), Erik Sundin (2).
Trelleborg: Magnus Andersson (2), Mattias Adelstam.

Publik: 7 929.

HELSINGBORG. Han har varit petad i flera klubbmatcher samtidigt som det blivit inhopp i landslaget. På torsdagen fick Alexander Gerndt äntligen revansch när han satte sina två första mål sedan mötet med Gefle för en och en halv månad sedan.

Han satte 3-2 och 4-2 i den första halvleken. Det första var ett snyggt skott utifrån. Det andra målet kom på straff efter att Trelleborgs Thommie Persson blivit utvisad.

Det blev sex mål bara på den första halvleken, 4-2 stod det på ljustavlan efter 45 minuter. Skånederbyt mellan Helsingborg och Trelleborg gjorde verkligen ingen neutral åskådare besviken.

Tre mål på tre minuter

Efter att bortalaget tagit ledningen smällde det till tre gånger i mitten på halvleken. På tre minuter gjorde HIF-spelarna Rasmus Jönsson och May Mahlangu varsitt mål och TFF:s Marcus Pode ville inte vara sämre. Sen avgjorde Gerndt matchen med sina två mål.

I andra halvlek utökade Jönsson ledningen innan Trelleborgs Magnus Andersson, som även gjorde 0-1-målet, reducerade.

Erik Sundin kom in i andra halvlek och fick äran att fastställa slutsiffrorna till 7-3 efter två mål.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.