Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pep borta - vem får kicken nu?

- 05/07/2011, 18:26 -
Pep Clotet Ruiz har kickats.
1 av 4

Pep Clotet Ruiz har kickats.

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Spanjoren fick lämna Halmstad.
2 av 4

Spanjoren fick lämna Halmstad.

Peter Swärdh är näst, menar experterna.
3 av 4

Peter Swärdh är näst, menar experterna.

Patric Söderström/SCANPIX

Jonas Olsson ligger också illa till.
4 av 4

Jonas Olsson ligger också illa till.

Patric Söderström/SCANPIX

Vem är näst att ryka efter efter Pep? Nyheter24 har pratat med tre experter som säger sitt.

HALMSTAD. Det var bara en tidsfråga innan Pep Clotet Ruiz fick sparken från Halmstad - och innan han blev den andre tränaren efter Djurgårdens Lennart Wass att få kicken i årets allsvenska säsong.

Har lär dock knappast ha varit den ende som har hängt löst den senaste tiden. Carlos Banda, Peter Swärdh och Tom Prahl är bara några få kandidater som ligger risigt till.

Men vem är näst att ryka efter Pep? Och varför har de inte fått foten än? De frågorna ställde Nyheter24 Allsvenskan-bloggarna Andreas Käck, Kristopher Karlsson och Ragnar Wernstedt.

Ragnar Wernstedt

- Det är nog Mjällbys tränares tur, Peter Swärdh. Det har gått väldigt dåligt för dem och de har ju målsättningen att bli kvar i Allsvenskan. Och nu ligger de under nedflyttningsstrecket, säger Ragnar Wernstedt till Nyheter24.

- Småklubbar brukar väl ha mer tålamod. Men nu tror jag att det är slut, slår Wernstedt fast.

Andreas Käck

- Mjällby är en väldigt stor besvikelse, så jag tror att det blir Peter Swärdh. Och jag tror inte att han har förtroendet bland alla inblandade.

- Det för att det är just Mjällby. Hade det varit AIK hade han förmodligen fått lämna för längesedan.

Kristopher Karlsson

- Min spontana tanke är Peter Swärdh. Men det känns inte som om att den organisationen skulle kunna sparka någon över huvud taget. Så om jag får välja lite mer logiskt skulle det nog bli Jonas Olsson i IFK Göteborg. Han är inte populär bland fansen, det har inte gått bra och hans livlina är egentligen sportchefen Håkan Mild.

- Han var nog väldigt nära att få sparken när det gick som värst i början. Men han räddades av att han mirakulöst började vinna igen. Men hamnar han i en ny svacka lär han ryka rätt så fort.