Pep Clotet Ruiz har kickats.
1 av 4
Pep Clotet Ruiz har kickats. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Spanjoren fick lämna Halmstad.
2 av 4
Spanjoren fick lämna Halmstad.
Peter Swärdh är näst, menar experterna.
3 av 4
Peter Swärdh är näst, menar experterna. - Foto: Patric Söderström/SCANPIX
Jonas Olsson ligger också illa till.
4 av 4
Jonas Olsson ligger också illa till. - Foto: Patric Söderström/SCANPIX

Pep borta - vem får kicken nu?

Vem är näst att ryka efter efter Pep? Nyheter24 har pratat med tre experter som säger sitt.


Fakta

Mjällby och Peter Swärdh

Förra året gjorde den dåvarande nykomlingen Mjällby stor succé och överraskade alla genom att hamna på en sjätteplats. Tränaren Peter Swärdh tokhyllades av alla och säsongen 2011 skulle laget befästa sin position i Allsvenskan.

Men riktigt så bra har det inte gått. Laget ligger under nedflyttningsstrecket och har bara samlat ihop 14 poäng på 15 matcher.

Nu ser det inte bra ut för Swärdh, som tippas få sparken inom en snar framtid.

IFK Göteborg och Jonas Olsson

Jonas Olsson tog över huvudansvaret i IFK Göteborg i fjol. Ett år som slutade med en sjundeplats för IFK.

Men desto bättre har det inte gått nu. Olsson var väldigt nära att få kicken i början av säsongen när laget radade upp usla resultat gång på gång. Men då började laget vinna och Olssons huvud stoppades från att rulla.

HALMSTAD. Det var bara en tidsfråga innan Pep Clotet Ruiz fick sparken från Halmstad - och innan han blev den andre tränaren efter Djurgårdens Lennart Wass att få kicken i årets allsvenska säsong.

Har lär dock knappast ha varit den ende som har hängt löst den senaste tiden. Carlos Banda, Peter Swärdh och Tom Prahl är bara några få kandidater som ligger risigt till.

Men vem är näst att ryka efter Pep? Och varför har de inte fått foten än? De frågorna ställde Nyheter24 Allsvenskan-bloggarna Andreas Käck, Kristopher Karlsson och Ragnar Wernstedt.

Ragnar Wernstedt

- Det är nog Mjällbys tränares tur, Peter Swärdh. Det har gått väldigt dåligt för dem och de har ju målsättningen att bli kvar i Allsvenskan. Och nu ligger de under nedflyttningsstrecket, säger Ragnar Wernstedt till Nyheter24.

- Småklubbar brukar väl ha mer tålamod. Men nu tror jag att det är slut, slår Wernstedt fast.

Andreas Käck

- Mjällby är en väldigt stor besvikelse, så jag tror att det blir Peter Swärdh. Och jag tror inte att han har förtroendet bland alla inblandade.

- Det för att det är just Mjällby. Hade det varit AIK hade han förmodligen fått lämna för längesedan.

Kristopher Karlsson

- Min spontana tanke är Peter Swärdh. Men det känns inte som om att den organisationen skulle kunna sparka någon över huvud taget. Så om jag får välja lite mer logiskt skulle det nog bli Jonas Olsson i IFK Göteborg. Han är inte populär bland fansen, det har inte gått bra och hans livlina är egentligen sportchefen Håkan Mild.

- Han var nog väldigt nära att få sparken när det gick som värst i början. Men han räddades av att han mirakulöst började vinna igen. Men hamnar han i en ny svacka lär han ryka rätt så fort.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.