Rambergsvallen är Allsvenskans sämsta arena.
1 av 7
Rambergsvallen är Allsvenskans sämsta arena.
Läktarna är "barackliknande".
2 av 7
Läktarna är "barackliknande".
6 av 11 hatar Rambergsvallen.
3 av 7
6 av 11 hatar Rambergsvallen.
Här är Allsvenskans sämsta arena.
4 av 7
Här är Allsvenskans sämsta arena.
Strandvallen är inte heller särskild älskad.
5 av 7
Strandvallen är inte heller särskild älskad.
Vångavallen - arenan med tomma ekande läktare och med för högt gräs.
6 av 7
Vångavallen - arenan med tomma ekande läktare och med för högt gräs.
Strömvallen håller inte.
7 av 7
Strömvallen håller inte.

Här är arenorna stjärnorna föraktar

Alla vallar är hatade i Sverige.


Fakta

Sex av elva av de frågade spelarna tyckte att Rambergsvallen är den sämsta arenan i Allsvenskan. Trånga omklädningsrum, för få toaletter, löparbanor kring planen och fula läktare är orsaken.

Strandvallen, Strömvallen och Vångavallen fick en röst vardera, medan en lirare inte riktigt kunde bestäma sig vilken han skulle välja. Så han valde alla i hela Sverige.

Det var bara en som, på grund av "moraliska skäl", inte kunde bestämma sig.

Men Nyheter24 kan i alla fall konstatera två saker. Rambergsvallen är horribel - och samtliga "vallar" i fotbollsverige är hatade.

Rambergsvallen - BK Häcken, kapacitet: 8 480, öppnades: 1935

Strandvallen - Mjällby AIF, kapacitet: 7 000, öppnades: 1953 (renoverades 2002 och byggdes ut 2010)

Strömvallen - Gefle IF, kapacitet: 7 200, öppnades: 1903

Vångavallen - IFK Trelleborg, kapacitet: 10 000, öppnades: 1933

SVERIGE. Konstgräs, läktare som ekar tomma och löparbanor kring fotbollplanen. Alla är gemensamma nämnare som får de allsvenska lirarna att rygga till och drömma om en fantastisk fotbollsrevolution i Sverige.

Men vilken arena är egentligen den sämsta? Nyheter24 har pratat med elva spelare från elva olika klubbar som säger sitt - och dem tar fram sågen rejält.

1. Vilken är den sämsta allsvenska arenan?

2. Varför är den så dålig?

Tobias Hysén - IFK Göteborg

- Det måste nog vara Vångavallen.

– Jag tror att jag aldrig har vunnit där faktiskt.

John Alvbåge - Örebro SK

- Rambergsvallen är den sämsta.

– Häcken i sig är en storklubb med goda resurser, men arenan andas sliten kommunal 80-talskänsla. Det är ingen allsvensk klass där. Omklädningsrummen är dåliga och läktarna har någon gammal snickare byggt på 80-talet.

Christer Youssef - Djurgården

– Jag hatar den där Vångavallen.

– Jag har aldrig gillat Trelleborg. Jag bryr mig inte om trelleborgarna blir arga, det är ingenting som berör mig på det viset, men jag gillar verkligen inte den där arenan.

– Läktarna står tomma, det ekar lite… gräset är för högt.

Sharbel Touma - Syrianska

– Det finns så många som är dåliga. Häckens, Trelleborgs… Egentligen finns det inga arenor i Sverige som är bra. De är under all kritik och nästan amatörmässiga om man jämför med arenor ute i Europa. Det är inte alls roligt att springa ut och spela. Det är bara Råsunda som är helt okej, men även den börjar bli gammal. Så det ska bli skönt med en ny.

– Vår arena är också katastrof. Konstgräs, en läktare… nej, det är skit.

Mikael Dahlberg - Gefle

– Rambergsvallen är inte rolig att spela på.

– Det är en gammal arena som inte lockar mycket publik. Läktarna står för långt ifrån planen och det blir verkligen kontrast när man lirar på Kalmars eller Malmös arenor. Med sådana arenor blir det ju roligare för oss spelare, men även för publiken.

Henrik Rydström - Kalmar FF

– Rambergsvallen är överlägset sämst.

– Den har trånga omklädningsrum med bara en toalett, löparbanor, barack-liknande läktare och helt enkelt dålig stämning.

Björn Anklev - Häcken

- Arenorna som jag tycker är väldigt tråkig att lira på är... Det är nog väldigt jämt mellan Gefles Strömvallen och Mjällbys hemmaarena Strandvallen.

- Spontant tänker jag på faciliteterna och hur omklädningsrummen ser ut. Strömvallen har till exempel väldigt små omklädningsrum. Och jag tror nog det är det första de flesta noterar när man kommer till en arena, hur omklädningsrummen ser ut. Det påverkar en lite mentalt. Samtidigt är det även lite trist att spela på plan med löparbanor och det blir även lite sämre om läktarna inte ser bra ut.

Mervan Celik - Gais

– Jag vet inte riktigt. Rambergsvallen är tråkig.

– Den har en löparbana runt planen, omklädningsrummen är för trånga. Nej, det är en tråkig arena.

Daniel Larsson - Malmö FF

– Rambergsvallen är sämst.

– Den är ful och omodern. Den har en löparbana och den är helt enkelt väldigt ointim.

Emil Salomonsson - Halmstad

– Det måste vara Rambergsvallen som är sämst.

– Lokalerna är små, omklädningsrummen är trånga, den har bara en toalett och i duscharna rinner vattnet långsamt. Det enda som är bra är gräset, men annars är det en väldigt undermålig arena.

Kenny Pavey - AIK

– Vilken hemsk fråga och förnedrande fråga. Jag kan inte välja ut någon, det är som om att säga att någons fru är ful. Jag kan däremot säga att jag inte gillar konstgräs och jag förespråkar att man ska lira på riktig gräs.

– Men jag kan säga vilken arena som är den bästa: Råsunda!

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.