Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mårtensson till Utrecht - för 10 miljoner kronor

- 09/07/2011, 15:48 -
Mittfältaren har skrivit på för Utrecht.
1 av 2

Mittfältaren har skrivit på för Utrecht.

Carl Sandin/BILDBYRÅN

Johan Mårtensson lämnar Gais.
2 av 2

Johan Mårtensson lämnar Gais.

Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Mittfältaren lämnar Gais och Allsvenskan. Har skrivit på ett fyraårskontrakt med Utrecht.

GÖTEBORG. Johan Mårtensson har varit på gång till Utrecht. På lördagen blev den 22-årige mittfältaren klar för den holländska klubben - och enligt uppgifter till Nyheter24 ska Gais tjänat en saftig summa pengar.

Det har surrats om att övergångssumman skulle hamna på 15 miljoner kronor. Men enligt Nyheter24:s källor fick Göteborgsklubben "endast" runt 10 miljoner kronor för liraren, som hade 1,5 år kvar på sitt kontrakt.

– I de här affärerna vill säljaren alltid ha mer pengar och köparen tycker alltid att det är för dyrt. Men det är okej, vi är nöjda. Annars hade vi inte accepterat, säger Gais sportchef Mats Persson till Nyheter24.

Mårtensson kom till Gais från moderklubben Ulvåkers inför säsongen 2009 efter att Prince Ikpe Ekong lämnat för Djurgården. Snabbt förvandlades han till lagets viktigaste spelare.

Nu har han alltså skrivit på ett fyraårskontrakt med Eredivisieklubben.

– Det här är självklart väldigt kul för Johan. Är det så att våra spelare är så pass bra att andra klubbar är intresserade av dem, så är det roligt. Och även om vi gärna hade velat behålla honom, så förstår vi ändå hans vilja, säger Persson.

Ingen ersättare

Men trots att storstjärnan lämnar laget kommer Gais inte värva någon central mittfältare som kan täppa luckan efter Mårtensson. I stället kommer det satsas på den nuvarande truppen.

– Vi har en stor trupp och vi har tillräckligt spelare som får slåss om den platsen, säger Persson och fortsätter:

– Som det ser ut i dag kommer vi inte att värva någon. Vi tror att de här killarna som vi har är så pass bra så att de kan ta platsen.

På måndag genomför Mårtensson läkarundersökningen med Utrecht.