Kviborg berättar om de grå hårstråna som växer fram under Silly Season-perioden.
1 av 3
Kviborg berättar om de grå hårstråna som växer fram under Silly Season-perioden. - Foto: Oskar Norrman
"Bangyran" kommer inte att lägga sig förän någon signerat ett par papper. Frågan är bara vem motparten kommer att vara.
2 av 3
"Bangyran" kommer inte att lägga sig förän någon signerat ett par papper. Frågan är bara vem motparten kommer att vara. - Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX
Var (i helvete) hamnar Cesc Fabregas?
3 av 3
Var (i helvete) hamnar Cesc Fabregas? - Foto: Firdia Lisnawati/SCANPIX

Kviborg: "Moralen är död - cashen bestämmer"

Christopher Kviborg bjuder på sin syn kring den mest föraktade perioden inom fotbollsvärlden - Silly Season.


Kviborg:

Här hittar ni en kort summering av allt det Christopher Kviborg kommer att skriva kring. Ingen går säker, sågningar kommer att levereras, men även några enstaka hyllningar när det passar.

Här finner ni Christopher Kviborg på twitter.

Jag är 26 år gammal, eller ung som min omgivning säkerligen hade sagt. Nu för tiden försöker jag odla en elakartad men lämplig mustasch för att på sådant vis slippa visa legitimation så fort jag köper en öl. På tal om denna livsdryck, ett av de absolut mest underhållande ämnena att diskutera kring denna glädjevätska förutom givna ämnen som tjejer, för högt skattetryck och föraktet mot SJ är den eviga sommarplågan ”Silly Season”.

Trots min ringa ålder har jag redan fått ett grått hårstrå. Det växte i samma takt som ogräs, när AIK sålde iväg guldmakarna Jorge Ortiz och Ivan Obolo för det sammanlagda värdet av en pall ostbågar och fyra ljumma Sofiero.

AIK är inte ensamma om ”VM i felbeslut” som regerande svenska mästare, men det är alltid lika frapperande tragikomiskt att se allsvenska mästare försöka avancera i kvaldjungeln fram till guldgruvan Champions League utan merparten av fjolårets guldhjältar.

"Zlatansupporter"

Den svenska versionen av "löjliga säsongen" är om ens en droppe i havet jämfört med budandet ute i övriga Europa. Det är alltid minst en klubb som skjuter från höften på allt som rör sig – gör man det får man även i förlängningen den argsinta skara supportrar som tycker rikedom är lika med plast efter sig.  Man får försvara sig mot klassiska ihåliga argument som ”du började hålla på Milan när Zlatan gick dit” – kritiken kommer uteslutande från vänner som håller på ”uppskattade” skitlag från någon engelsk tredjedivision.  Att vännen i fråga föddes ett kvarts sekel efter Tipsextra-eran är dock en helt annan femma.

Men ämnet berör. Att följa en diskussion mellan två vänner som exempelvis håller på Barcelona och Arsenal är rejält underhållande. Man bjuder ut nämnda krigsduo på en kall eller två, du spänner ögonen i båda och så säger du bara det magiska namnet:

”Cesc Fàbregas!”

Därefter kan du förvänta dig underhållning på hög nivå, helst ska kombattanterna ha ett gäng alkoholfyllda drycker inom västen för att maximal utdelning ska kunna garanteras.

Det snackas ofta om moral och gentlemannaskap inom dessa mångmiljonaffärer. Frågar du en Arsenal-supporter om Barcelonas agerande i Fàbregas-soppan så får du mörka blickar och aggressiva svävande svar i gengäld. Men moralen är död, den finns inte i silly season – alla medel är uppenbarligen tillåtna, även om det i slutändan alltid är cashen som avgör.

Och för att förtydliga. ”Nej”, din favoritklubb ska inte ha priset du fick på Football Manager när du sålde ditt lags stjärna. Även om den reella transferkommersen ibland påminner om fiktion, men mig veterligen har jag aldrig sålt Ivan Obolo på nyss nämnda favoritspel för en påse doritos och en back tappade trocadero.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?