Totalt blev det 130 matcher i Gefle.
1 av 3
Totalt blev det 130 matcher i Gefle. - Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX
Berggren med den dåvarande anfallskollegan Amadou Jawo (numera Elfsborg)
2 av 3
Berggren med den dåvarande anfallskollegan Amadou Jawo (numera Elfsborg) - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Hasse Berggren var, åldern till trots, alltid en pålitlig målskytt.
3 av 3
Hasse Berggren var, åldern till trots, alltid en pålitlig målskytt. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX

"Skönt med ett par bira på fredagskvällen"

Gefleprofilen tvingades till ett abrupt slut på en 17 år lång karriär. Nu talar han ut om livet efter fotbollen.


Hasse Berggren

Klubbar i karriären

1994-1997 Gefle 72 matcher / 32 mål
1998-1999 Hammarby 51 matcher / 19 mål
2000-2001 Haugesund 52 matcher / 25 mål
2002-2005 Elfsborg 97 matcher / 39 mål
2006-2007 Häcken 35 matcher / 7 mål
2008-2011 Gefle 56 matcher / 18 mål

GÄVLE. Legendaren Hasse Berggren gjorde karriärens sista framträdande den 26 maj tidigare i år. Och de sista månaderna i Gefle, klubben i hans hjärta, plågades av skadebekymmer. En magmuskelskada som vägrade sluta krångla tvingade Gefle-profilen till att lägga skorna på hyllan.

– Det kändes helt rätt att lägga av. Det gjorde så pass ont att det inte var någon idé att fortsätta, säger han till Nyheter24.

Öppnar för en framtid som huvudtränare

Någon tid över till fritidssysslor har det dock inte blivit för 38-åringen. I stället är han i allra högsta grad involverad i Gefles verksamhet, bland annat genom att verka som en stöttepelare under träningar. Dessutom hjälper han till i scoutingarbetet.

– Gefle är klubben i mitt hjärta, det är här jag har mest erfarenhet och då känns det helt naturligt att hjälpa till så mycket som jag kan. Särskillt nu när vi är kort om folk, säger Berggren och fortsätter:

– Jag vill bidra med min erfarenhet. Just nu tänker jag inte på att någon gång i framtiden bli huvudtränare i Gefle, men det är klart att tanken har slagit mig. Samtidigt så är det inte per automatik så att en spelare med många år bakom sig blir en bra tränare.

"Inga tendenser till en formsvacka"

Gefle har tagit allsvenskan med storm hittills i år. Klubben, som förra året kvalade sig kvar i högsta serien, placerar sig i detta nu på en sjätteplats med 27 inspelade poäng. Men trots succén är Berggren fortsatt ödmjuk.

– Vår målsättning är fortfarande topp tio. Nu står vi på två raka förluster och måste snabbt tillbaka på rätt spår. Samtidigt tycker jag att vi gör bra prestationer i de senaste två förlustmatcherna. Det finns inga tendenser till att vi skulle vara inne i en formsvacka, säger Berggren som trots sitt helhjärtade arbete med klubben njuter av livet efter karriären:

– Det är skönt att slippa behöva tänka på kosten, det gör inget om man missar en lunch då och då. Sen är det ju skönt att kunna ta några bira på fredagskvällen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.