Här exploderar en av de inkastade smällarna.
1 av 5
Här exploderar en av de inkastade smällarna. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Matchen avbröts efter att smällarna börjat gå av precis nedanför Djurgårdsklackens sektion.
2 av 5
Matchen avbröts efter att smällarna börjat gå av precis nedanför Djurgårdsklackens sektion. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Martin Hansson fattade beslutet att avbryta matchen totalt på grund av att säkerheten inte kunde garanteras.
3 av 5
Martin Hansson fattade beslutet att avbryta matchen totalt på grund av att säkerheten inte kunde garanteras. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Malmöpolisen hade innan Djurgårdarnas resa till Skåne fört en givande dialog med Järnkaminerans styrelse.
4 av 5
Malmöpolisen hade innan Djurgårdarnas resa till Skåne fört en givande dialog med Järnkaminerans styrelse. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Här attackeras en Malmösupporter som länge stått och häcklat Djurgårdsklacken.
5 av 5
Här attackeras en Malmösupporter som länge stått och häcklat Djurgårdsklacken. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Järnkaminerna: "Idioter förstörde årets helg"

Djurgårdens organiserade supportrar tar avstånd från huliganerna som kastade in smällarna i Malmö.


Vad händer nu?

Disciplinnämnden kommer att starta en utredning utifrån domaren Martin Hanssons matchrapport. Sedan kommer en dom att beslutas från fotbollsförbundet, som båda lagen har chans att överklaga vid missnöje.

Beroende på var knallskotten - i synnerhet det som träffade fotografen - kom ifrån, kan något av lagen tilldömas seger med 3-0. Malmö FF kan alltså förlora matchen trots ledning 1-0 om det skulle visa sig att knallskotten kom från deras läktare.

Det tredje alternativet är ett omspel. Då börjar matchen om från 0-0.

STOCKHOLM. "Det som sen inträffar på läktaren är inte och kommer aldrig att vara acceptabelt. Oaktat vem eller vilka som slängde in smällarna på läktarna och planen. Vi har sedan länge tagit avstånd från inkastade föremål och kommer att fortsätta att göra allt för att ALLA ska förstå att det inte är okej." skriver Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna efter skandalscenerna som utspelade sig under söndagseftermiddagen.

Det var i anslutning till Järnkaminernas 30-års fest som organisationen firade sitt jubileum i Köpenhamn. En fest som sedan skulle avslutas med pompa och ståt på Swedbank Stadion i Malmö.

Men som bekant fick den festen ett abrupt avslut. Från bortasektionen uppges ett par smällare ha kastats, varav en skadade en kameraman. Matchens domare Martin Hansson valde efter incidenten att avbryta matchen. Det är fortfarande oklart om smällarna kastades av en Malmö FF-supporter eller en Djurgårdare. Men oavsett vad vill Dif:s supportrar ta avstånd från ett sådant beteende.

"Detta arbete försvåras när det finns enskilda individer som beter sig som idioter och förstör årets helg för tusentals djurgårdare." skriver Järnkaminernas styrelse och fortsätter:

"Vi tar avstånd från smällare, som både skadar Djurgårdens och dess supportrars anseende. Vi uppmanar alla att stå upp för DIF och vara med i kampen mot problemen - för en positiv läktarkultur."

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.