Lördag 24 Jul
Stockholm

Från frysboxen till förlängt kontrakt

Djurgårdens Petter Gustafsson har fått ett nytt kontrakt efter den senaste raden av välspelade matcher..
1 av 2
Djurgårdens Petter Gustafsson har fått ett nytt kontrakt efter den senaste raden av välspelade matcher.. Foto: Christine Olsson/ SCANPIX
Gustafsson: "Jag är jättenöjd".
2 av 2
Gustafsson: "Jag är jättenöjd". Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Djurgårdsspelaren Petter Gustafsson förlänger sitt kontrakt med klubben.– Jag är jättenöjd, säger huvudpersonen själv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Petter Gustafsson låg raklång i frysboxen när den allsvenska fotbollssäsongen drog igång. Nu, efter mer än halva serien, får han förlängt kontrakt med Djurgården.

– Han har gjort en väldigt bra sommar. Petter har visat en verkligt stor karaktär när han har tagit sig tillbaka från att kanske ha varit lite ute i kylan, han har ju varit en bit utanför startelvan, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Gustafsson har alltså förlängt sitt kontrakt med två år, och det var en uppenbart nöjd försvarare som kommenterade nyheten.

– Ja, jag är jätteglad. Det kändes lite osäkert innan eftersom mitt kontrakt skulle gå ut efter säsongen. Men samtidigt så har den sista tiden gått väldigt bra och jag fått spela rätt mycket, säger han.

Managern är även han väldigt nöjd med Gustafssons formkurva. Dessutom ser Pehrsson på sin försvarare som en spelare med utvecklingspotential.

– När vi förlänger ett avtal tittar vi på samma saker som vid nyförvärv; Kan han spela vårt omställningsspel åt båda hållen, kan han spela vårt anfalls- och försvarsspel och användas vid fasta situationer?  I Petters fall blir det ja på samtliga frågor, och när han dessutom har utvecklingspotential och en bra karaktär var det naturligt för mig att ställa frågan om en förlängning till honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela