Arneng om skadorna: "Det är skittråkigt"

- 09/08/2011, 17:40 -
Johan Arneng skadad - numera en vanlig syn på Södertälje Arena.
1 av 3

Johan Arneng skadad - numera en vanlig syn på Södertälje Arena.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Gormar sig under ett tränignspass.
2 av 3

Gormar sig under ett tränignspass.

PAUL MADEJ / SCANPIX

Här hjälps han av planen efter en skada mot IFK Norrköping.
3 av 3

Här hjälps han av planen efter en skada mot IFK Norrköping.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Johan Arnengs tid i Syrianska har kantats av enorma skadebekymmer. Nu talar mittfältaren ut om den svåra tiden i klubben.

När Johan Arneng presenterades för Syrianska inför årets säsong jublade hela Södertälje. Klubben hade fått en rutinerad mittfältare med meriter från europeiskt spel, en spelare att förlita sig på när det går tungt och inte minst - en spelare som kan vinna matcher åt laget. Men Arnengs första säsong i "Suryoye" har förvandlats till en mardröm; skadebekymmer har gjort att 32-åringen endast kunnat spela fem matcher från start.

– Det är skittråkigt. Man spelar ju fotboll för att spela matcher, inte för att träna, säger Arneng till Nyheter24.

"Har aldrig känt mig hundraprocenting"

Ex-Djurgårdaren var så sent som år 2006 aktuell för spel i landslaget, och efter ett nytt lukrativt kontrakt i norska Ålesund såg det länge ut som att han var på väg mot något stort. Men när kontraktet löpte ut med Ålesund valde mittfältaren att flytta hem till Sverige för spel i Södertälje-klubben. Väl där brakade skadehelvetet lös.

– Jag har inte känt mig hundraprocentig någon gång under säsongen. Jag åker bara på smäll efter smäll, man behöver ju kontinuiteten från matchspel för att komma upp i normal standard, säger en besviken Arneng till Nyheter24.

"Kanske har kört för lite styrka"

Men det är inte bara Johan Arneng som stått på Syrianskas skadelista under de senaste månaderna. Hela laget har levt under ständiga skadebekymmer, vilket bidragit till det prekära tabelläget.

– Någonting beror det ju på, det är svårt att hävda motsatsen. Kanske är det att vi körde för lite styrka under försäsongsträningen, jag vet inte. Vi måste göra en utvärdering efter säsongen för uppenbarligen är det något som inte står rätt till.

Har det tufft i tabellen

Om den utvärderingen ska samanställas med ett Syrianska i Allsvenskan, vill det till att laget börjar plocka trepoängare. Med tio omgångar kvar att spela placerar sig Syrianska på en nedflyttningsplats med fyra poäng upp till säker mark. Frågan är om Syrianska får behålla mittfältaren vid en nedflyttning.

– Jag har inte tänkt så långt, jag har hela tiden haft inställningen att vi kommer att spela i Allsvenskan. Men skulle det bli så att vi åker ur får vi se vad som händer, jag har ett år kvar på kontraktet men det handlar också om vad ledningen vill, säger Arneng till Nyheter24.