Marcus Ekenberg i måljubel med assistmakaren Pär Eriksson
1 av 3
Marcus Ekenberg i måljubel med assistmakaren Pär Eriksson - Foto: Patric Söderström/SCANPIX
Dwayne Miller deppar efter ännu en tung förlust.
2 av 3
Dwayne Miller deppar efter ännu en tung förlust. - Foto: Patric Söderström/SCANPIX
Glada miner hos Mjällby-spelare bredvid en ledsen Abgar Barsom
3 av 3
Glada miner hos Mjällby-spelare bredvid en ledsen Abgar Barsom - Foto: Patric Söderström/SCANPIX

Mjällby segrade i ödesmatchen

Syrianskas avstängningar blev för mycket. Nu när mar man sig superettan med stormsteg.


Så är läget i botten

13. Djurgården, 22 poäng.

---

14. IFK Norrköping, 22 poäng.

---

15. Syrianska, 18 poäng.

16. Halmstad, 10 poäng.

HÄLLEVIK. Begreppet "sexpoängsmatch" har sällan haft en så stark innebörd som i matchen mellan Mjällby och Syrianska. Lagen befann sig på varsin sida av nedflyttningsstrecket inför drabbningen, och endast tre poäng skiljde dem åt. Och det var Blekingelaget som tog chansen.

Syrianska har det förtvivlat svårt med bortaspelet. För att hitta den senaste segern måste man gå tillbaka så långt som till den 26 maj, när man besegrade Trelleborg med 0-1. Och idag kom alltså ännu en förlust på bortaplan, den elfte i räkningen.

Ekenberg blev tvåmålsskytt

Det var Mjällbys anfallsess Marcus Ekenberg inledde målskyttet redan efter elva minuter när han mycket elegant styrde upp Pär Erikssons passning bakom en chanslös Dwayne Miller. Redan då förstod Syrianska - som kom försvagat till dagens match efter avstängningarna senast mot HIF - att det skulle bli en jobbig eftermiddag.

När samme Ekenberg ökade på Mjällbys ledning till 2-0 i den 40:e minuten blev en brant uppförsbacke till en milslång klättervägg.

I den 62:a minuten satte David Löfqvist den definitiva spiken i kistan med sitt 3-0-mål.

Mjällby ser därmed till att man ökar på poängavståndet till "Suryoye". Och med nio matcher kvar att spela talar det mesta för att nykomlingens tid i finrummet bara blir ett år.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.