Rasmus Jönsson blev stor hjälte för sitt guldjagande Helsingborg. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

HIF rycker i toppen efter Jönssons show

Helsingborg sätter press på Elfsborg i guldjakten.

Santos-karusellen

När Gais sålde sin anfallare var det fortfarande inte klart att han skulle spela med HIF redan i år. Gais tänkte minsann inte släppa Santos förrän en ersättare var klar och sedan dess har brassen befunnit sig i ingenmansland mellan två klubbar och inte kunnat träna med något av lagen.

I fredags blev det dock klart att han kunde ansluta till HIF direkt, då Gais ska ha en ersättare på ingång.

TRELLEBORG. Serieledande Helsingborg fortsätter att imponera. På söndagen kom den fjortonde segern för säsongen när Trelleborg besegrades med 1-3.

Nyförvärvet Alvaro Santos spelade från start när HIF gjorde processen kort mot bottenlaget. Men brassen överglänstes av en viss Rasmus Jönsson som svarade för två fullträffar.

Jönsson hade lekstuga

Redan efter elva minuter såg Jönsson till att ge gästerna ledningen med sitt åttonde mål för säsongen. Mattias Lindström serverade ynglingen med ett vackert volleyinlägg som anfallaren mycket enkelt kunde peta in från nära avstånd.

Precis innan halvtid ökade han även på ledningen till 0-2. Denna gång från straffpunkten med en stenhård vrist som gick via ribban och in i mål.

Målskytt direkt efter inhopp

I den 78:e minuten fick hemvändaren Alvaro Santos tacka för sig till förmån för det 20-årige norge-lånet Jørgen Skjelvik. Debutanten tackade för visat förtroende när han blott tre minuter senare ökade på HIF:s målskörd.

Kristian Haynes kunde visserligen ge Trelleborg ett tröstmål på tilläggstid, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.