Jankulovskis tavla gav MFF sen seger

- 20/08/2011, 18:16 -
Den förre BP-spelaren Miiko Albornoz imponerade i sin debut.
1 av 3

Den förre BP-spelaren Miiko Albornoz imponerade i sin debut.

BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN

Yago Fernandez omfamnas efter det sena segermålet.
2 av 3

Yago Fernandez omfamnas efter det sena segermålet.

Andreas Hillergren / SCANPIX

Dime Jankulovski blev syndabock för Gais. Svarade för en rejäl bluder i matchens 88:e minut.
3 av 3

Dime Jankulovski blev syndabock för Gais. Svarade för en rejäl bluder i matchens 88:e minut.

Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN

Malmö följde upp nederlaget i Champions League med en 2-1-vinst mot Gais - trots en man mindre i 35 minuter.

MALMÖ. Först spel mot de italienska ligamästarna Milan, sedan Champions League-kval mot Dinamo Zagreb - efter sju dagar i hetluften var Malmö FF tillbaka i den allsvenska vardagen. Men det skulle krävas en målvaktstavla från Dime Jankulovski för att segern mot Gais skulle bärgas.

Mycket skulle komma att handla om MFF:s 20-årige mittfältare Ivo Pekalski som redan i den fjärde minuten skrev in sig i målprotokollet. En perfekt slagen hörna från Wilton Figueiredo letade sig fram till Pekalski som bara behövde sätta pannan till för att ge hemmalaget en 1-0-ledning.

Drömöppningen till trots: "Di Blåe" var märkbart slitet efter den gångna veckans bravader, vilket syntes tydligt i den brist på aggressivitet som hemmalaget visade upp i den första halvleken. BP-förvärvet Miiko Albornoz var en av få blåklädda som kunde gå till halvtidsvila med ett godkänt betyg.

Målskytt och utvisad

I den 54:e minuten hamnade Ivo Pekalski i fokus igen, men denna gång i negativ bemärkelse. Hans andra varning för dagen innebar att domaren Johan Hamlin slevade upp det blodfärgade kortet och Pekalski fick lämna planen inför frustrerade hemmafans. En frustration som tio minuter senare skulle förvandlas till ren och skär ilska.

När Gais tilldömdes en - enligt hemmafansen - billig frispark, deltog de flesta av de 8 386 åskådarna i ett massivt burop riktat mot huvuddomaren Hamlin. Och de hade all rätt att vara oroliga, för i motståndarlaget fanns en viss frisparksspecialist vid namn Wanderson Do Carmo som förvaltade frisparken på bästa möjliga sätt och jämnade ut siffrorna till 1-1.

Målvaktstavla bäddade för sen seger

Ivo Pekalskis utvisning såg ut att bli kostsam, men ett taktiskt defensivt byte av Rikard Norling visade sig bli rena rama genidraget. När Tobias Malm byttes in på Jiloan Hamads bekostnad i den 86:e minuten var det tänkt att han skulle in och stänga matchen. Men en målvaktsblunder från Gais-keepern Dime Jankulovski lämnade 19-åringen fri med bollen och han kunde enkelt servera Yago Fernandez som frälste MFF med det sena segermålet.