Elfsborg sätter press på HIF efter ny bortavinst

- 21/08/2011, 16:01 -
Elfsborg, för dagen klädda i svart, firar David Elms ledningsmål.
1 av 2

Elfsborg, för dagen klädda i svart, firar David Elms ledningsmål.

FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Stefan Ishizaki såg till att Elfsborg tog en ny, komfortabel, bortavinst.
2 av 2

Stefan Ishizaki såg till att Elfsborg tog en ny, komfortabel, bortavinst.

Björn Tilly/BILDBYRÅN

Elfsborg gjorde processen kort mot nykomlingarna - hänger på Helsingborg i guldjakten.

SÖDERTÄLJE. Det var på alla sätt och vis en viktig drabbning som utspelade sig på Södertälje Arena. Två lag i desperat poängbehov, men av vitt skilda anledningar. Syrianska - för att undvika nedflyttning. Elfsborg - för att vinna SM-guld.

Och Elfsborg blev en för svår nöt att knäcka för "Suryoye" som redan efter 35 minuters spel fann sig själva i ett 0-2-underläge.

Mardrömsstart för Syrianska

I den 15:e minuten nådde David Elm högst i luftrummet och prickade stolpen med sin nick. Returen tog han själv hand om framför ett passivt Syrianska-försvar och mycket enkelt kunde han styra in ledningsmålet bakom en chanslös Dwayne Miller. Och 20 Minuter senare fick jamaicanen se sig överlistad ännu en gång, detta efter att Stefan Ishizaki avlossat en högerkanon som Miller, snöpligt, släppte förbi sig och gästerna kunde gå till halvtidsvila med en betryggande tvåmålsledning.

Elfsborg hänger på i guldjakten

Två mål skulle visa sig vara tillräckligt för Elfsborg som inte hade några som helst problem med att freda sitt mål i den andra halvleken. Segern betyder att Boråslaget kliver upp på samma poäng som Helsingborg, som dock har en match mindre spelad i jakten på SM-guldet.