Michael Svensson spelade från start i HBK-tröjan för första gången sedan 2001.
1 av 3
Michael Svensson spelade från start i HBK-tröjan för första gången sedan 2001. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Helsingborg stormar mot SM-guldet efter 2-0-vinsten mot Halmstad.
2 av 3
Helsingborg stormar mot SM-guldet efter 2-0-vinsten mot Halmstad. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Högerbacken Markus Holgersson efter det förlösande 1-0-målet.
3 av 3
Högerbacken Markus Holgersson efter det förlösande 1-0-målet. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

HIF har guldvittring - tack vare backarna

Helsingborg såg ut att tappa sitt försprång mot Elfsborg i guldjakten. Då klev backarna fram och säkrade segern.


Så är läget i toppen - och botten

1. Helsingborg 51 p

2. Elfsborg 48 p

3. AIK 41 p

***

14. Norrköping 22 p

---

15. Syrianska 18 p

16. Halmstad 10 p

HELSINGBORG. Elfsborg hade inga som helst problem med att besegra nästjumbon Syrianska tidigare under söndagen. Nu var det upp till bevis för serieledande Helsingborg att ge svar på tal när tabelljumbon Halmstad kom på besök.

Men uppgiften blev inte så enkel som de flesta trodde på förhand. Ett Halmstad - med Michael Svensson från start för första gången sedan 2001 - stod emot bra och de riktigt feta HIF-chanserna uteblev i den första halvleken som förblev mållös.

Succébytet gav guldvittring

Och kanske smög det sig in en viss nervositet i hemmalaget som var märkbart pressade efter Elfsborgs vinst tidigare under dagen. När målen uteblev, trots massivt bollinnehav, fick Helsingborstränaren Conny Karlsson nog och plockade ut Rasmus Jönsson och Alvaro Santos som båda två hade en tuff afton. In kom istället Erik Sundin och, hör och häpna: Christoffer Andersson.

Anfallarna svek - då klev backarna fram

När anfallarna svek klev istället högerbacken Markus Holgersson fram och visade hur det går till.

Strax därefter gav Conny Karlssons märkliga byte utdelning. Christoffer Andersson tackade för förtroendet som anfallare och såg till att definitivt punktera matchen med sitt 2-0-mål

Helsingborg befäster därmed sin position som serieledare och ser till att avtåndet ner till jagande Elfsborg hålls intakt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.