Glada miner tillsammans med Saihou Jagne (numera Brommapojkarna) efter 1-1 mot Djurgården.
1 av 3
Glada miner tillsammans med Saihou Jagne (numera Brommapojkarna) efter 1-1 mot Djurgården. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Kevin Walker har gjort sitt i AIK för den här säsongen. Inom kort kommer han att lånas ut till en ny klubb.
2 av 3
Kevin Walker har gjort sitt i AIK för den här säsongen. Inom kort kommer han att lånas ut till en ny klubb. - Foto: PAUL MADEJ/SCANPIX
Walker jublar efter 4-1-målet mot Åtvidaberg. Det är 22-åringens enda mål i AIK-tröjan.
3 av 3
Walker jublar efter 4-1-målet mot Åtvidaberg. Det är 22-åringens enda mål i AIK-tröjan. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Kevin Walker lämnar AIK

Det blir inga mer matcher i AIK-tröjan det här året för Kevin Walker, som lånas ut resten av säsongen.


Blodförgiftningen

I mars månad 2009 var U21-landslaget på plats i Belgien för ett träningsläger. Kevin Walker skickades hem från truppen med en befarad inflamation i ljumsken.

Några dagar senare, efter mängder av tester på Södersjukhuset i Stockholm, får den då 20-årige Walker reda på att han drabbats av en blodförgiftning.

Först den 15 februari 2010 var han tillbaka från start i AIK. Då i en träningsmatch mot HJK Helsingfors

SOLNA. Gnagets talangfulle mittfältare Kevin Walker har fått sparsamt med speltid under den gångna säsongen. Så pass lite att han inte ser något annat alternativ än att söka sig till en ny klubb.

– Jag kommer att lånas ut till en ny klubb. Det kommer att vara klart i början på nästa vecka innan transferfönstret stänger, säger 22-åringen till Nyheter24.

Vilken klubb det handlar om vill han inte avslöja, men enligt vad Nyheter24 erfarar rör det sig om en klubb i superettan. Mittfältaren säger att han efter utlåningen vill "tillbaka till allsvenskan". Förra året lånades Kevin ut till Assyriska som numera tränas av hans pappa, Patrick Walker.

"Förtjänade fler chanser"

Helgi Danielsson  och Robert Åhman Persson har varit tränaren Andreas Alms givna mittfältsval under säsongen. Dessutom finns lagkaptenen Daniel Tjernström att tillgå om så skulle behövas. Walker känner att formen är på topp, men att han är långt ifrån en startplats under den rådande konkurrensen.

– Jag tycker att jag har förtjänat fler chanser, men tränarna har sina favoritspelare och ibland blir det så att man hamnar i kläm. Jag är ju inte nöjd med att sitta på bänken, säger han.

"Är en bättre spelare nu"

Kevin Walker ansågs vara en stor talang när han kom till klubben år 2007. Två år senare, under ett träningsläger med U21-landslaget, drabbades han av en blodförgiftning som resulterade i att han blev borta från fotbollen i drygt tio månader. Först nu är han tillbaka på allvar, och enligt honom själv har utvecklingen gått åt rätt håll efter incidenten.

– Jag är en bättre spelare nu än vad jag var innan. Nu vill jag blicka framåt och komma igång och spela matcher igen, säger en hoppfull Kevin Walker.

AIK
/
/
Lan
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.