Torsdag 21 Okt
Stockholm

Malmösegern kan ge guld till Helsingborg

Här jublar han efter det första.
1 av 3
Här jublar han efter det första. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Johan Larsson låg bakom Elfsborgs kvittering.
2 av 3
Johan Larsson låg bakom Elfsborgs kvittering. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Wilton Figueiredo blev stor matchhjälte med sina två mål mot Elfsborg.
3 av 3
Wilton Figueiredo blev stor matchhjälte med sina två mål mot Elfsborg. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Elfsborg klarade inte av att hänga på Helsingborg i guldstriden efter en tung förlust mot Malmö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läget i toppen

1. Helsingborg 54 p

2. Elfsborg 48 p

3. AIK 44 p

---

4. Gais 39 p

MALMÖ. Serieledande Helsingborg hade gjort vad de brukar göra när Örebro besegrades tidigare under söndagen. Elfsborg var därför piskat att vinna den svåra bortamatchen mot Malmö för att inte tappa mark i guldracet.

Men gästerna hade det tufft i inledningen av matchen. Lasse Nilsson var visserligen nära att ge Elfsborg ledningen när MFF-keepern Dusan Melicharek kom snett in i en situation, men Malmö var det klart bättre laget och utdelningen kom också, fullt rättvist, i den 31:a minuten.

Wilton slog till med drömträff

När Malmö tilldelades en frispark strax utanför Elfsborgs straffområde var nog Jesper Christiansen inte ensam om att tro att vänsterbacken Ricardinho skulle ta hand om frisparken. Istället klev en annan brasse, nämligen Wilton Figueiredo, fram och knorrade bollen över den gulklädda muren, rakt upp i Christiansens vänstra kryss.

Just när det såg ut som att Malmö hade kontroll över händelserna ställde Elfsborg om i en blixtsnabb kontring. Bollen hamnade i högeryttern Johan Larssons ägo och 21-åringen skickade in bollen i straffområdet på vinst och förlust. Där dök måltjuven Lasse Nilsson upp från ingenstans, vräkte sig fram med högerdojan och tryckte in 1-1 för boråsarna.

Tvåmålsskytten säkrade segern

En Wilton Figueiredo på spelhumör är en fotbollsspelare av hög europeisk klass. Det fick skottska Glasgow Rangers erfara i Champions League-kvalet, och det fick Elfsborg erfara i dagens drabbning. I den 68:e minuten var det dags igen för brassen, denna gång efter vackert kombinationsspel med Jiloan Hamad  och Agon Mehmeti. Med ett vackert direktskott gav han sitt MFF en 2-1-ledning, ett resultat som stod sig matchen ut

Elfsborg tappade således livsviktiga poäng mot Helsingborg i jakten på SM-guldet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela