Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Livsviktig seger - nu lever hoppet för Syrianska

- 11/09/2011, 16:06 -
Syrianska tog sin första segern på sex matcher när Kalmar besegrades med 2-1.
1 av 3

Syrianska tog sin första segern på sex matcher när Kalmar besegrades med 2-1.

Jonas Ekströmer/SCANPIX

Razak Omotoyossi inledde målskyttet med en vacker soloräd.
2 av 3

Razak Omotoyossi inledde målskyttet med en vacker soloräd.

Björn Tilly/BILDBYRÅN

Nanne och hans Kalmar FF fortsätter att rada upp poängtapp.
3 av 3

Nanne och hans Kalmar FF fortsätter att rada upp poängtapp.

Björn Tilly/BILDBYRÅN

Syrianskas hopp om ett säkrat kontrakt lever efter en livsviktig trepoängare mot Kalmar.

SÖDERTÄLJE. Syrianska plockade livsviktiga poäng i bottenstriden när Kalmar hemmabesegrades med 2-1.

"Suryoye" var i desperat poängbehov inför hemmamötet mot Kalmar. En trepoängare skulle sätta press på Djurgården och Trelleborg som senare under dagen drabbar samman i en ödesmatch som kan komma att avgöra streckstriden i botten.

Drömmål gav hemmalget en smakstart

Razak Omotoyossis ledningsmål i den 34:e minuten kom därför oerhört välkommet för Özcans mannar. Nigerianen med de monstruösa låren fick bollen felvänd vid mittlinjen och lurade både en, två och tre Kalmar-spelare innan han satte bollen i nät bakom Etrit Berisha.

Och bättre skulle det bli när Sharbel Touma dubblade hemmalgets ledning i inledningen av den andra halvleken. Mittfältaren skottfintade bort en glidtacklande bortaförsvarare innan han kyligt placerade bollen i det vänstra krysset.

"Oerhört viktig vinst"

Tio minuter senare såg Erik Israelsson till att matchen skulle få en spännande avslutning. Mittfältaren nådde högst på Tobias Erikssons hörna och kunde relativt enkelt nicka in reduceringen.

Kalmar kom dock inte närmare än så. Desperata hemmaspelare gjorde allt som stod i deras makt för att behålla ledningen och plocka de tre livsviktiga poängen i bottenstriden. Det var Syrianska första vinst på sex matcher.

– Vinsten är oerhört viktig för oss med tanke på tabelläget vi befinner oss i. Jag hoppas det här ger oss råg i ryggen inför avslutningen, säger en nöjd Özcan Melkemichel.