Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny förlust för Elfsborg - gulddrömmen släckt?

- 18/09/2011, 18:27 -
Christoffer Källqvists räddning på Lasse Nilssons straff blev matchavgörande.
1 av 2

Christoffer Källqvists räddning på Lasse Nilssons straff blev matchavgörande.

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Häcken satte käppar i hjulet för Elfsborg.
2 av 2

Häcken satte käppar i hjulet för Elfsborg.

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Elfsborg var piskat att vinna för att hänga med i guldracet, men Häcken förstörde för Boråsarna som tappar på HIF.

HISINGEN. Elfsborg var i desperat poängbehov efter att Helsingborg, planenligt, gett Mjällby en lektion i effektivitet. Men gänget från Hisingen hade inga planer på att vika ner sig mot guldjagande Boråsare.

Häcken inledde matchen piggt men det var Elfsborg som fick det första, riktigt vassa, läget. Målkungen Lasse Nilsson sprang sig loss i djupled och avlossade kanonen, men bollen tog i insidan av stolpen innan den studsade ut till en Häcken-försvarare.

Dubbla straffmissar

Fem minuter senare dök ett nytt jätteläge upp för Elfsborg, denna gång från elvameterspunkten. Daniel Forsell hade rivit ner Niklas Hult inne i straffområdet och Lasse Nilsson skulle få sin revansch för stolpträffen tidigare. Så var det tänkt, men straffen var svagt slagen och Christoffer Källqvist i Häcken-målet hade inga som helst problem med att styra bort bollen.

Straffmissen skulle visa sig bli dyrbar, för Häcken var på hugget i den första halvleken och ledningsmålet kom i den 39:e minuten. Kari Arkovou skickade in ett inlägg mot Josef Elvby som blev lika förvånad som hela Rambergsvallen över att bollen styrdes i nät.

– Det gäller att komma rätt inne i boxen, säger en nöjd Elvby till Canal Plus.

Och nästan direkt efter avspark var det så dags för Häcken att få prova på lyckan från straffpunkten. Men Jesper Christiansen visade att han minsann inte var sämre än kollegan Källqvist i Häcken-målet när han parerade Jonas Henrikssons försök.

Häckendominans i inledningen av andra

Ivorianen Dioh Williams var ytterst nära att dubbla Häckens ledning direkt i andra halvleken. Den snabba anfallaren tog sig förbi ett passivt Elfsborg-försvar innan han skruvade bollen i kryssribban.

Istället var det Majeed Waris som såg till att sätta spiken i kistan. Med kvarten kvar sprang han sig från från Elfsborgsförsvaret innan han mycket kyligt rullade in 2-0-målet, som blev matchens sista.

Elfsborg tappar därmed mark på Helsingborg som har ett försprång på tio poäng när fem omgångar återstår. I nästa omgång drabbar lagen samman, då kan Helsingborg definitivt släcka Elfsborgs gulddrömmar.