Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF-bossen om Dif: "Jag vill inte vara en gnällspik, men…"

- 23/09/2011, 08:48 -
1 av 5

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

2 av 5

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

3 av 5

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

4 av 5

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

5 av 5

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

MFF vill lägga ned stridsyxan mot Djurgården - men går ändå till attack.

STOCKHOLM. Malmö FF:s sportchef Per Ågren har tröttnat på ordkriget som rasat mellan Djurgården och MFF efter matchen som blev avbruten den 30 juli. Men samtidigt menar han att det är orättvist att Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården fick fortsätta.

– Det är lite inkonsekvent med tanke på att det hände mer där än vad Dif-fansen gjorde hos oss här. Det borde kanske ha varit tvärtom, säger Ågren till Nyheter24.

Men, menar Ågren, han kan ändå sätta sig in i att situationen på Råsundastadion var något annorlunda. Att domarens bedömning trots allt var rätt.

Som tidigare nämnt brann bengalerna och knallskotten briserade, men trots det fick Stockholmsderbyt fortsätta. I Malmö blev däremot matchen mellan MFF och Dif avbruten på grund av smällare som exploderade på läktarplats. Något Djurgårdens supporterförening gärna kommenterar.

– Det var rätt att låta derbyt fortsätta. Såvitt jag vet så var det inga funktionärer som skadades - i Malmö skadades en kameraman. På Råsunda fungerade dessutom alla tillgängliga kameror, det gjorde det inte i Malmö, säger Järnkaminernas ordförande Mikael Nylander till Nyheter24 och fortsätter:

– Men jag tycker inte heller att Malmö-matchen borde ha avbrutits.

"Skev syn på samhället"

Den allsvenska säsongen 2011 har blivit sönderryckt på grund av nolltolerans mot pyroteknik och så kallade "bangers". Tre matcher har avbrutits på grund av enstaka galningars illdåd - i två av dessa matcher har Stockholmsklubbar figurerat.

Och Ågren är knappast chockad över bengalfesten som ägde rum på Råsunda.

– Jag vet inte vad jag hade förväntat mig och jag vet inte om jag blev förvånad. Men tyvärr så brukar det ju vara hyfsat stökigt på de stora Stockholmsderbyna.

Nylander är inte sen med att ge svar på tal:

– Det är inte konstigt att han tycker så. Jag misstänker att han hatar Stockholmsklubbarna eftersom han kanske tror att det bara är vi som ställer till det. Det är en skev syn som samhället har på Stockholm, säger han.

– Kunde man se fans hälla öl på motståndarlagens supportrar på Råsunda? Kunde man se handgemäng på läktarna? Nej, det kunde man inte. Det kunde man däremot göra på Swedbank Arena, konstaterar Nylander.

Den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården, som hemmalaget ledde med 1-0, kommer att spelas om vid ett senare tillfälle. Preliminärt datum är den 15 oktober. Då spelar man dessutom matchen i dess helhet, med ställningen 0-0 90 minuter på matchuret.

Att matchen ska spelas om har fått Skåneklubben att rasa och de senaste dagarna har det hett ordkrig pågått mellan MFF och Dif. Nu kan det dock vara sluttjatat.

Tycker du att 08-klubbarna gynnas?

– Jag vill inte ge dig den rubriken, säger Ågren illa kvickt och fortsätter:

–  Jag har respekt för de som fattar besluten, jag har respekt för domarna. Vi har gnällt så mycket de senaste dagarna och jag vill inte fortsätta att vara den "där gnällspiken".

Hur hade du reagerat om derbyt hade avbrutits helt och hållet?

– Jag hade blivit riktigt förbannad. Det skulle verkligen inte ha varit okej. Det fanns ingen som helst anledning att bryta derbyt, avslutar Järnkaminernas Mikael Nylander för Nyheter24.