1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nu ska Mjällby krossa Elfsborgs gulddrömmar

David Löfquist inser allvaret inför lördagens stekheta drabbning med guldkandidaten Elfsborg.


Vem är David Löfquist?

Den 25-årige mittfältaren har gjort en väldigt bra säsong. Fem mål har anfallaren mäktat med än så länge - och han har dessutom legat bakom tre baljor.

"Löken" kom till Mjällby från moderklubben Sölvesborgs GoIF 2007. Väl i Maif skolades han om till mittfältare, men på senare tid har han fått spela som anfallare igen. En roll som han tydligen trivs med.

SÖLVESBORG. På lördag är det allt eller inget som gäller för Elfsborg, som måste vinna för att hålla guldhoppet vid liv. Men det lär bli allt annat än en enkel match för boråsarna när de tar sig an det nedflyttningshotade Mjällby på bortaplan.

Ett Mjällby som inte har några planer som helst på att ge bort poäng lätthändigt.

– Det är mycket som står på spel och vi hoppas självklart på att kunna fixa ett nytt allsvenskt kontrakt så fort som möjligt, säger Maif-spelaren David Löfquist till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Alla matcher är seriefinaler för oss. Och så har det varit väldigt länge. Så det kommer att bli en väldigt viktig match, det är viktiga poäng som vi spelar om.

"De är snabba på konstgräs - inte annars"

Medan Mjällby krigar för att säkra ett nytt kontrakt, kämpar Elfsborg febrilt för att komma ikapp serieledande Helsingborg.

Men när plastgräsets säkerhet är borta för Elfsborg kan allting ske, menar Löfquist.

– Elfsborg är ett annat lag på bortaplan. Hemma på konstgräset är de snabba och kan ställa om väldigt kvickt, men när de är borta spelar de inte lika offensivt. Men det gäller ändå att vara hundra-procentig, säger den 25-årige anfallaren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!