Mathias Ranégie hade ingen lyckad dag på Guldfågeln Arena. - Foto: Paul Madej/SCANPIX
En vacker frisparksvariant gav Malmö tre poäng.
En vacker frisparksvariant gav Malmö tre poäng. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
Ricardo Santos ledningsmål räckte inte till.
Ricardo Santos ledningsmål räckte inte till. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

Malmö tillbaka - som vinnare

Malmö stod för en imponerande insats när man vände och vann borta mot Kalmar.

Målglada lag

När Kalmar ställs mot Malmö FF haglar målen in från alla håll och kanter. En fullständigt galen match den 27 oktober 2010 som slutade hela 5-4 till Kalmar har bidragit till att målsnittet mellan dessa lag är brutala 3,9 mål per match.

KALMAR. Malmö fick en mardrömsstart mot Austria Wien i Europa Leagues andra gruppspelsomgång tidigare i veckan. Mot Kalmar FF hade Rikard Norlings manskap desto enklare att freda sitt mål.

Vanligtvis när dessa två lag gör upp haglar målen in från alla håll och kanter. Men publiken på Guldfågeln Arena fick bevittna en mållös första halvlek där bortalaget var närmast ett ledningsmål. I den 14:e matchminuten fick Miljan Mutavdic chansen från nära håll efter fint förarbete från Mathias Ranégie, men avslutet för klent för att resultera.

Rasslade till i andra

Om den första halvleken gick i tristhetens tecken, var den andra av helt annan skepnad. I den 66:e minuten kom målet signerat Ricardo Santos som nådde högst på Tobias Erikssons hörna och nickade in 1-0 för Kalmar. Guldfågeln Arena bröt ut i ett måljubel som skulle dämpas lika snabbt som det tog an. För bara minuten senare kom en blixtsnabb replik från MFF. Jiloan Hamad tyckte att hans lag spelat för omständigt i den sista tredjedelen och bestämde sig för att helt sonika dra på ett skott från distans. Det skulle visa sig vara helt rätt beslut, bollen satt perfekt i Petter Watsås vänstra kryss och kvitteringen var ett faktum.

Frisparksvarianten knäckte KFF

Malmö nöjde sig dock inte med en kvittering. Tio minuter från slutet tilldelades laget en frispark strax utanför Kalmars straffområde. Jeffrey Aubynn lurade allt och alla när han istället för att skjuta själv, rullade bollen till Jimmy Durmaz som klippte till med vänstern rätt upp i krysset. Ett mål som blev matchavgörande.