Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guldet kört - då kopplade Elfsborg greppet om silvret

- 02/10/2011, 15:51 -
Niklas Hult hade lekstuga i den första halvleken.
1 av 3

Niklas Hult hade lekstuga i den första halvleken.

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Även Viktor Elm fick näta.
2 av 3

Även Viktor Elm fick näta.

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Men den briljanta Niklas Hult blev "man of the match".
3 av 3

Men den briljanta Niklas Hult blev "man of the match".

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

21-årige Niklas Hult såg till att Elfsborg klättrade till en andraplats i tabellen.

BORÅS. Elfsborg vek ned sig när guldstriden intensifierades. För att komma undan med hedern i behåll hade Magnus Haglund förflyttat fokus från SM-guld till silvermedalj, men då krävdes en vinst mot svårspelade Gefle. Något som skulle visa sig bli en enkel uppgift för Boråslaget.

Hults briljans gav tidig ledning

Elfsborg spelade ut Gefle efter noter under öppningskvarten, men det skulle dröja till den 21:a minuten innan utdelningen kom. Och väl då rann det bara på. Niklas Hult kunde peta in Johan Larssons retur innan David Elm dubblade ledningen kort därefter. Framspelningen? den stod den första halvlekens frontfigur, Niklas Hult, för.

– Vi börjar riktigt bra, sätter press på dem direkt och då är vi så här bra, säger ynglingen till Canal Plus.

Kliver upp på andraplatsen

2-0 efter 25 minuter låter som en drömstart för Elfsborg, men faktum är att resultatet var i underkant. De gulkläddas totaldominans borde ha renderat i fler mål, istället dröjde det till den 57:e minuten innan 3-0-målet kom. En annan yngling, nämligen Oscar Hiljemark, såg till att matchen förblev odramatisk.

Segern innebär att Elfsborg går upp på samma poäng som AIK i kampen om den åtråvärda silvermedaljen. Fler gjorda mål gör att man i detta nu är silvermedaljörer.