Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huliganutredningen står fortfarande utan ledare

- 10/10/2011, 12:11 -
Caroline Szyber är en av de som ska besluta vem som ersätter Per Unckel.
1 av 2

Caroline Szyber är en av de som ska besluta vem som ersätter Per Unckel.

Tor Johnsson/SvD/SCANPIX

Per Unckel gick ur tiden den 20 september 2011.
2 av 2

Per Unckel gick ur tiden den 20 september 2011.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

NYHETER24 AVSLÖJAR. Drygt tre veckor har gått sedan Per Unckel gick bort, men ännu har ingen ny huvudutredare tillsats för att komma till botten med den så kallade "huliganfrågan".

STOCKHOLM. Den 20 september dog Per Unckel efter en kort tids sjukdom, Unckel blev 63 år gammal. Fram till sin död satt Unckel bland annat som landshövding för Stockholms län, men framför allt var han även huvudutredare för en av de viktigaste utredningarna i svensk fotbolls historia - huliganfrågan.

Nyheter24 kan nu berätta att ännu har ingen ny utredare tillsats och enligt idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroths pressekreterare Karolin Johansson kommer det dröja länge innan någon ersätter Unckel.

– Det viktiga vi tänker på är att utredningen inte blir fördröjd, säger hon till Nyheter24.

Johansson bekräftar även att många namn har inkommit till det stundande valet. En av de som fattar beslutet om vem som får ersätta Unckel är väldigt öppen med ett par kriterier som ska finnas hos kandidaten.

– Det är viktigt att personen har en förförståelse för vad supporterkultur innebär. Det får inte tillträda en person som aldrig har varit på en fotbollsmatch, säger Caroline Szyber till Nyheter24 och fortsätter:

– Två naturliga alternativ, som jag ändå inte tror kommer att gå igenom är Thomas Bodström och Lars Ohly.

En av anledningarna till att beslutsprocessen dragit ut på tiden är att Per Unckel ännu inte blivit begraven.

– Vi gör det så skyndsamt som möjligt, men vi är fortfarande många veckor ifrån ett beslut, konstaterar Karolin Johansson.