Lördag 24 Jul
Stockholm

Därför skapar MFF en säkerhetszon runt Djurgårdsfansen

1 av 2
2 av 2

Malmö FF upprättar en säkerhetszon runt Djurgårdens fans i lördagens match. "För lockande för de sämre elementen att ställa till med skit", säger MFF:s kommunikationschef Per Welinder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad har hänt?

Den 30 juli briserade åtminstone fyra smällare inne på Swedbank Stadion i Malmö under matchen mellan MFF och Djurgården.

Matchen avbröts direkt vid ställningen 1-0 till hemmalaget.

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd valde att fria Djurgården från ansvar över knallskotten och därför kommer matchen att spelas om i sin helhet den 15 oktober. Ett beslut som väckte stor irritation hos Malmö FF som överklagade - och förlorade.

I samband med kaoset kring matcherna gick Per Ågren till attack mot DIF i Aftonbladet, blandad annat med citatet: "Man har de fansen man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har".

MALMÖ. På lördag ska matchen avgöras: Malmö FF ska spela mot Djurgården hemma, omspelet blir den andra av fyra matcher på en vecka.

- Det är inte stressigare än vanligt, man kan uttrycka det såhär; ovanligheterna hör till vardagen i vårt jobb, säger MFF:s kommunikationschef Per Welinder till Nyheter24.

- Vi jobbar med Malmö FF, en klubb som berör många och som ständigt är i rampljuset.

På forumen har stämningen mellan Djurgårdens och MFF:s fans varit infekterad och på lördag kommer det bara vara bortasupportrar som står på södra sektionen - omringade av en säkerhetszon bestående av vakter.

Kan det här bli en långsiktig lösning till högriskmatcher?

- Nej, säger Per Welinder bestämt och förklarar att den här lösningen endast kommer att användas till lördagens match - efter allt rabalder i förra mötet:

- Det är enbart för att det är alldeles för lockande för de sämre elementen på läktarna att ställa till något med något skit, om vi säger så.

Malmö-klubben kämpade in i det sista för att slippa omspel, eller i alla fall få en bättre avsparkstid. Efter avslagen förväntar MFF sig en dålig publiksiffra.

- Vi tror på lite folk. När jag förutspår olika grejer bygger det på erfarenhet från tidigare matcher, läge och motståndare. I det här fallet finns det ingenting att gå på sen tidigare. Men det vi vet är att: lördag klockan elva är inte en fotbollstid. Och det slår hårt, vi räknar inte med något publikrekord direkt.

19.00 i kväll tar MFF emot Häcken, den första av fyra matcher på en vecka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela