Stockholm

Sabotage mot Djurgårdarnas busstur - Snurre Sprätt har anmält sig

Under lördagsförmiddagen spelas så äntligen den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården.
1 av 3
Under lördagsförmiddagen spelas så äntligen den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Besvikna Malmöfans lämnar Swedbank Stadion efter den avbrutna matchen mot Djurgården.
2 av 3
Besvikna Malmöfans lämnar Swedbank Stadion efter den avbrutna matchen mot Djurgården. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Malmösupportrar har försökt att sabotera Järnkaminernas resa ner till Skåne genom att anmäla påhittade namn som Snurre Sprätt och Jan Banan.
3 av 3
Malmösupportrar har försökt att sabotera Järnkaminernas resa ner till Skåne genom att anmäla påhittade namn som Snurre Sprätt och Jan Banan. Foto: SCANPIX/ALL OVER PRESS

NYHETER24 AVSLÖJAR. Järnkaminernas buss har infiltrerats av Malmöfans med påhittade namn.


Läs mer
Vad har hänt?

Den 30 juli briserade åtminstone fyra smällare inne på Swedbank Stadion i Malmö under matchen mellan MFF och Djurgården.

Matchen avbröts direkt vid ställningen 1-0 till hemmalaget.

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd valde att fria Djurgården från ansvar över knallskotten och därför kommer matchen att spelas om i sin helhet den 15 oktober. Ett beslut som väckte stor irritation hos Malmö FF som överklagade - och förlorade.

I samband med kaoset kring matcherna gick Per Ågren till attack mot DIF i Aftonbladet, blandad annat med citatet: "Man har de fansen man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har".

STOCKHOLM. Den infekterade stämningen mellan Djurgården och Malmö FF har antagit nya former. Järnkaminerna, Djurgårdens officiella supporterförening, har ordnat med en busstur för sina medlammar ner till Malmö och nukan  Nyheter24 avslöja att Malmösupportrar försökt infiltrera bussen.

Ett koppel av påhittade namn har dykt upp på anmälningslistan över de som vill resa ner till Skåne. Namn som Zlatan Islamovic, Snurre Sprätt och Jan Banan, återfinns på listan.

– Sitter man och skojbokar platser på någon annans buss visar de att man har ungefär samma mognadsgrad som Per Ågren (sportchef i Malmö FF, red.anm) i MFF, säger Järnkaminernas vice ordförande Dan Blomberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Men det är ändå kul att visar så stort intresse för Djurgården.

Järnkaminerna meddelar även att de påhittade namnen har rensats från listorna på grund av att de inte hade betalat för sina biljetter.

Efter många turer står det nu klart att den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF spelas klockan 11 på Swedbank Stadion under lördagsförmiddagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.