Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här skjuter Figueiredo Dif mot kvalspel

- 15/10/2011, 13:39 -
Här sänker Wilton Figueiredo Djurgården med matchens enda mål.
1 av 2

Här sänker Wilton Figueiredo Djurgården med matchens enda mål.

Andreas Hillergren/SCANPIX

Brassen jublar efter målet.
2 av 2

Brassen jublar efter målet.

Andreas Hillergren/SCANPIX

Pressade Malmö FF - men Djurgården föll ändå.

MALMÖ. Hammarby är inte den enda Stockholmsklubben som har stora problem. Djurgården kämpar febrilt för att hänga kvar i allsvenskan till nästa säsong - och åkte på en rejäl mina i omspelet mot Malmö FF.

Men det var ändå bortalaget som inledde matchen bäst. Dif skapade flera vassa lägen, men lyckades inte förvalta dem mot en storspelande Johan Dahlin i MFF-målet. I stället var det Wilton Figueredo som, via muren, kunde skjuta in matchens enda mål från en frispark.

– Synd, men det är sånt som händer, säger gästernas Mattias Jonson till Canal Plus efter matchen.

Nu är det endast fyra poäng som skiljer blåränderna från kvalstrecket. Och nu är det två direkt avgörande matcher som återstår för Djurgården, som måste börja plocka pinnar om de ska säkra kontraktet.

– Vi vet att vi behöver två poäng till, om inget exceptionellt inträffar. Tyvärr blev det noll poäng i dag, men nu börjar vi förbereda oss för Halmstad, säger tränaren Magnus Pehrsson.