Hemmalaget jublar efter två snabba mål. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Anders Svensson var en av flera Elfsborgspelare som hade problem med magen.
Anders Svensson var en av flera Elfsborgspelare som hade problem med magen. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Stefan Ishizakis mål räckte inte för Elfsborg, som förlorade med uddamålet.
Stefan Ishizakis mål räckte inte för Elfsborg, som förlorade med uddamålet. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Magsjuka störde Elfsborg

Norrköping är på god väg att säkra det allsvenska kontraktet efter en stabil uddamålsvinst mot Elfsborg.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Christopher Telo (32:a), 2-0 Gunnar Heidar Thorvaldsson (36:e), 2-1 Stefan Ishizaki (58:e)

Gula kort: Niklas Hult (Elfsborg), Gunnar Heidar Thorvaldsson (IFK Norrköping), Ander Svensson (Elfsborg), Johan Karlsson (Elfsborg)

Domare: Martin Strömbergsson

Arena: Nya Parken

NORRKÖPING. "Peking" hade kiven mot strupen när topplaget Elfsborg kom på besök. En vinst skulle betyda oerhört mycket i kampen om att undvika kvalspel. Men Elfsborg jagade samtidigt silvermedaljen och borde ha haft motivationen på topp, det var åtminstone vad de flesta trodde inför matchen.

Drömstart för "Peking"

Boråslaget inledde visserligen på ett förtroendeingivande sätt, men det var Norrköping som drog iväg till en snabb 2-0-ledning. I den 32:a minuten kunde mittfältaren Christopher Telo trycka in det förlösande ledningsmålet, och bara minuten senare dubblade Gunnar Heidar Thorvaldsson ledningen till 2-0. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Magsjuka i Elfsborg

Elfsborg hade inte bara problem med försvaret. Oscar Hiljemark stördes av magsjuka och byttes ut till den andra halvleken. In kom istället Anders Svensson - som också han hade problem med magen.

– Vi har inte så många andra alternativ, konstaterade Magnus Haglund till Canal Plus.

Magproblemen till trots, Elfsborg fortsatte att nöta sitt passningsspel på Nya Parkens konstgräs, vilket skulle ge utdelning i den 58:e matchminuten. Stefan Ishizaki såg till att ge liv i matchen när han klippte till efter en stökig situation i Norrköpings straffområde.

Trots reduceringen kunde dock Norrköping hålla undan och plocka de ack så viktiga tre poängen. Poäng som betyder att de befäster sin tolfteplacering och därmed tar ett stort steg mot ett säkrat kontrakt.