Miljan Mutavdzic har haft ett minst sagt misslyckat år.
1 av 2
Miljan Mutavdzic har haft ett minst sagt misslyckat år. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Skador har gjort att serben är mil ifrån toppformen. Hur bra nu den är?...
2 av 2
Skador har gjort att serben är mil ifrån toppformen. Hur bra nu den är?... - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Allsvenskans sämsta spelare 2011 är...

Årets sämsta allsvenska spelare - mannen Malmö FF vänder sig till när ingen annan är tillgänglig.


Miljan Mutavdzic

Född: Den 3 februari, 1986.

Moderklubb: FK Bane Raska.

Längd/vikt: 191 cm lång, 88 kilo tung.

Allsvenskan 2011: 21 matcher, ett mål, en assist.

MALMÖ. När Arsenal fortfarande konkurrerade om titlarna värvade de Pascal Cygan. Men fransmannen hittade aldrig in i startelvan - och allra minst in i fansens hjärta. När mittbacken väl fick spela ekade ramsan "He´s bald/he´s shit/he plays when no one´s fit - Pascal Cygan" över dåvarande hemmaarenan Highbury. Malmö FF:s mittfältare Miljan Mutavdzic har hår, men om man jämför spelarnas situationer i övrigt är det svårt att inte hitta likheter.

Misslyckad säsong

Serben plockades till himmelsblått 2009 och han fick faktiskt en bra start i Malmö FF. I första matchen avgjorde Mutavdzic med sitt 1-0 borta mot Häcken. Men ett par minuter efter målet blev drömdebuten till en mardröm när han skadade knäet allvarligt.

Efter en lång och mödosam vandring fylld av rehab och bänknötande var serben tillbaka i diskussionen till årets säsong. Och i ett MFF som var svårt plågat av skador har det blivit speltid - och Miljan har blivit en symbol - en symbol för säsongens misslyckande. För de regerande mästarna har haft ett förfärligt år och syndabocken (förutom Roland Nilsson) som fansen ständigt kan klaga på är, just det, Miljan. 

25-åringen har aldrig kommit in i det, ständigt sett ut som att han har (minst) ett träben och fått Jeffrey Aubynn att se ut som en tonåring. 

Den forna landslagsmannen har gjort 21 matcher för MFF i allsvenskan i år och frågan är om allsvenskans sämsta spelare 2011, får chansen att revanschera sig 2012?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!