Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF-Ågren: "Vi förnekar det inte i varje fall"

- 24/10/2011, 10:04 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Scanpix

I söndagens match mot Örebro kastade MFF-fansen in smällare som skadade sex funktionärers hörsel. En händelse som har fått folk att påminna Malmö-klubbens sportchef om ett tidigare uttalande...

MALMÖ. Efter de avbrutna matcherna på hemmaplan har Malmö FF arbetat hårt med att förstärka säkerheten kring Swedbank Stadion. I går inträffade en ny skandal - på bortaplan.

- Hemskt tråkigt att våra fans sysslar med sånna här saker, speciellt med tanke på det som har hänt under året. Vi har verkligen jobbat med att få dem att förstå hur det här påverkar klubben, men nu kan vi konstatera att vi fortsatt har problem med detta, säger MFF:s sportchef Per Ågren till Nyheter24.

Ågren har tidigare uttalat sig i samband med den avbrutna matchen mot Djurgården om att DIF "har de fans man förtjänar". Ett utspel han har blivit påmind om i dag.

- Aja, jag har fått en massa mail om det och det var ju sagt i en situation med alla de här sakerna kring Djurgården som spelades ut.

Hur känns det uttalandet i dag?

- Jag kan ju bara säga att vi också har problem med våra fans, absolut.

Kom uttalandet lite i stridens hetta?

- Så är det ju, samtidigt är min åsikt fortfarande att smällarna som kastades in i samband med den matchen kom från Djurgårdsläktaren. Och nu, även ifall jag inte var där, så verkar det som att det är MFF-fans som har kastat in det. Det är ingenting vi tänker förneka och det är det som jag tycker är skillnaden i de olika fallen.

Nu tänker Malmö FF intensifiera sitt arbete med fansen.

- Vi kommer fortsätta det här arbetet med att få bort de individer som inte följer bestämmelserna angående pyroteknik och få en bättre läktarkultur, säger Per Ågren till Nyheter24.