1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

MFF-Ågren: "Vi förnekar det inte i varje fall"

I söndagens match mot Örebro kastade MFF-fansen in smällare som skadade sex funktionärers hörsel. En händelse som har fått folk att påminna Malmö-klubbens sportchef om ett tidigare uttalande...


Vad har hänt?

Den 30 juli briserade åtminstone fyra smällare inne på Swedbank Stadion i Malmö under matchen mellan MFF och Djurgården.

Matchen avbröts direkt vid ställningen 1-0 till hemmalaget.

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd valde att fria Djurgården från ansvar över knallskotten och därför kommer matchen att spelas om i sin helhet den 15 oktober. Ett beslut som väckte stor irritation hos Malmö FF som överklagade - och förlorade.

I samband med kaoset kring matcherna gick Per Ågren till attack mot DIF i Aftonbladet, blandad annat med citatet: "Man har de fansen man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har".

MALMÖ. Efter de avbrutna matcherna på hemmaplan har Malmö FF arbetat hårt med att förstärka säkerheten kring Swedbank Stadion. I går inträffade en ny skandal - på bortaplan.

- Hemskt tråkigt att våra fans sysslar med sånna här saker, speciellt med tanke på det som har hänt under året. Vi har verkligen jobbat med att få dem att förstå hur det här påverkar klubben, men nu kan vi konstatera att vi fortsatt har problem med detta, säger MFF:s sportchef Per Ågren till Nyheter24.

Ågren har tidigare uttalat sig i samband med den avbrutna matchen mot Djurgården om att DIF "har de fans man förtjänar". Ett utspel han har blivit påmind om i dag.

- Aja, jag har fått en massa mail om det och det var ju sagt i en situation med alla de här sakerna kring Djurgården som spelades ut.

Hur känns det uttalandet i dag?

- Jag kan ju bara säga att vi också har problem med våra fans, absolut.

Kom uttalandet lite i stridens hetta?

- Så är det ju, samtidigt är min åsikt fortfarande att smällarna som kastades in i samband med den matchen kom från Djurgårdsläktaren. Och nu, även ifall jag inte var där, så verkar det som att det är MFF-fans som har kastat in det. Det är ingenting vi tänker förneka och det är det som jag tycker är skillnaden i de olika fallen.

Nu tänker Malmö FF intensifiera sitt arbete med fansen.

- Vi kommer fortsätta det här arbetet med att få bort de individer som inte följer bestämmelserna angående pyroteknik och få en bättre läktarkultur, säger Per Ågren till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.