Daniel Andersson kommer att ansvara för Malmös defensiv.
1 av 3
Daniel Andersson kommer att ansvara för Malmös defensiv. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Ikonen har totalt spelat elva säsonger i den himmelsblåa tröjan.
2 av 3
Ikonen har totalt spelat elva säsonger i den himmelsblåa tröjan. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
Lagkaptenen byter därmed matchtröja mot träningsoverall.
3 av 3
Lagkaptenen byter därmed matchtröja mot träningsoverall. - Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX

Daniel Andersson blir tränare: "Ser fram emot det"

Malmö FF får förstärkning på tränarfronten. Lagkaptenen Daniel Andersson tar klivet från fotbollsplanen till tränarbänken.


Daniel Andersson

Född: 28 augusti 1977 i Lund.

Klubbar i karriären:

1995-1998: Malmö FF

1998-2001: AS Bari

2001-2002: Venezia

2002-2003: Chievo

2003-2004: Ancona

2004-2011: Malmö FF

Meriter:

Årets mittfältare 1997

69 A-landskamper för Sverige

Svensk mästare med MFF år 2004 och 2010

MALMÖ. Efter elva framgångsrika säsonger i Malmö FF har lagkaptenen Daniel Andersson valt att lägga skorna på hyllan. Men ikonen lämnar inte klubben för det – istället blir han assisterande tränare bakom Rikard Norling, med fokus på defensiven.

– Daniel Andersson är vi jätteglada att få in i staben, säger sportchefen Per Ågren till klubbens hemsida. Han förklarar också att fotbollskarriären ändå inte nått sitt riktiga slut.

– Daniel kommer också att förbereda sig för att finnas tillgänglig att spela i den mån det krävs men fokus på tränarbiten, säger Ågren.

”En väldigt stor möjlighet”

Daniel Andersson lämnade Malmö FF som 18-åring för att testa vingarna ute i Europa. AS Bari blev den första hållplatsen på en sex-årig sejour i den italienska fotbollen, innan han återvände till Sverige och MFF.

Väl där blev det succé per omgående. Direkt under comebackåret tog klubben sitt 15:e sm-guld i historien under ledning av Tom Prahl. Och sex år senare var det dags för det 16:e, ett år där Daniel Andersson var den kanske främsta kuggen i MFF:s lagbygge.

Men nu tar sig 34-årigen alltså an en ny utmaning inom fotbollen – nämligen rollen som assisterande tränare.

– Jag hade ju redan börjat gå tränarutbildningar och funderat på det så jag ser det som en väldigt stor möjlighet för mig. Jag ser fram emot det, säger han till klubbens hemsida.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.